Přechod Qualcommu na TSMC za účelem hromadné výroby Snapdragon 8 Plus Gen 1 bylo rouhodnutí, kterému je třeba tleskat, protože přichází s řadou vylepšení, jedním z nich je zvýšený herní výkon.

V současné době je Apple A15 Bionic považován za nejrychlejší mobilní SoC, přičemž iPhone 13 Pro Max je zatím poslední vlajkovou lodí nejvyšší úrovně. Tuto kombinaci však porazil nejnovější a nejlepší čipset Qualcomm ve spojení s Xiaomi 12S Ultra.

Díky technologii Genshin Impact na obou telefonech Golden Reviewer zjistil, že Xiaomi 12S Ultra dosahuje 57,7 FPS s výrazně lepší účinností než Snapdragon 8 Gen 1 běžící na Galaxy S22 Ultra, vlajkové lodi, která dosáhla ubohých 42,1 FPS. Všimněte si, že herní test Genshin Impact byl proveden při nejvyšším vizuálním nastavení s 25stupňovou pokojovou teplotou.

S kontrolovaným prostředím, jako je toto, má chladič Snapdragon 8 Plus Gen 1 v Xiaomi 12S Ultra pravděpodobně co do činění s 4nm architekturou TSMC a také vylepšeným řešením chlazení běžícím ve vlajkové lodi smartphonu. Golden Reviewer také testoval několik zařízení s A15 Bionic, mezi které patřil iPhone 13 Pro Max.

S výjimkou iPadu mini 6 poráží Xiaomi 12S Ultra iPhone 13 Pro Max a 2022 iPhone SE tím, že dosahuje vyšší průměrné snímkové frekvence než oba telefony a Snapdragon 8 Plus Gen 1 je v obou smartphonech chladnější než A15 Bionic. Jedinou výhodou, kterou má A15 Bionic, je lepší energetická účinnost než Snapdragon 8 Plus Gen 1, což znamená, že iPhone 13 Pro Max bude mít lepší výdrž baterie při provozu testu Genshin Impact.

Z nějakého důvodu však iPad mini 6 se stejným SoC spotřebovává více energie, ale zároveň překonává Xiaomi 12S Ultra s průměrnou snímkovou frekvencí 59,3. Vzhledem k těmto vylepšením se nemůžeme dočkat, až uvidíme, co v budoucnu přinese Snapdragon 8 Gen 2. Stejně jako Snapdragon 8 Plus Gen 1 se očekává, že Snapdragon 8 Gen 2 bude masově vyráběn na 4nm architektuře TSMC, ale jeden ze zdrojů tvrdí, že nadcházející SoC bude vykazovat lepší energetickou účinnost, a to je velmi zajímavé.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno