Samsung přestal u Galaxy Z Fold 3 a Z Flip 3 do balení přidávat nabíječky, jakožto krok k ochraně životního prostředí a menší zátěži finančních zdrojů společnosti.

dá se však, že korejský gigant bude nucen ustoupit od svého rozhodnutí při uvedení Galaxy Z Fold 4 a Galaxy Z Flip 4, protože jedna certifikační autorita odhalila, že určité varianty obou skládacích smartphonů budou dodávány s nabíječkou.

Je smutné, že může existovat pouze jeden region, kde společnost Samsung potřebuje poskytnout nabíječku, a to kvůli zákonům v zemi

V průběhu let dala Brazílie společnostem jako Apple a Samsung pěkně zabrat, pokud jde o odstranění příslušenství, jako je nabíječka a sluchátka z jejich balení. Úřady se domnívají, že spotřebitelé již nyní platí vysokou cenu za nákup nejnovějších vlajkových lodí, a pokud společnost nepřipojí další příslušenství, jsou nuceni zaplatit ještě více. Podle zákona si zákazníci již nebudou muset kupovat nabíječky na trhu s náhradními díly, protože nový únik odhaluje, že konkrétní varianty Galaxy Z Fold 4 a Galaxy Z Flip 4 budou dodávány s nabíječkou.

Zatím nepadlo ani slovo o tom, zda Samsung do balení přidá i sluchátka nebo nabíjecí kabel , ale podle snímků, které zveřejnil Abhishek Yadav, certifikace ANATEL zjevně potvrzuje, že budou vyžadovány následující varianty Galaxy Z Fold 4 a Galaxy Z Flip 4 mít nabíječku jako součást balení.

Pokud Samsung nebude dodržovat brazilské zákony, je pravděpodobné, že příslušné úřady udělí výrobci tučnou pokutu nebo zákaz prodávat zařízení v jejich zemi. V mnoha ohledech tento krok vyvíjí tlak na technologického giganta, jako je Samsung, protože pokud se rozhodne kvůli výše uvedenému trh opustit, poskytne tím vému největšímu konkurentovi, společnosti Apple, další prostor na trhu, který by se tak snadno dostal k miliónům zákazníků.

Brazílie si již účtuje směšnou částku za nákup vlajkové lodi od Samsungu nebo Applu, takže má smysl mít takové zákony. Myslíte si, že by i další země měly mít zavedena pravidla, kdy společnosti musí povinně poskytovat příslušenství ke svým smartphonům a dalším zařízením? Osobně vždy vítám, když je vlajková loď dodávána s co největším množstvím příslušenství, protože se od nich očekává, že vydrží uživatelům několik let.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno