Na rozdíl od M2 MacBook Pro nemá M2 MacBook Air žádný chladící ventilátor a spoléhá jen na jeden chladič pro odvod tepla.

Bohužel toto řešení chlazení má obrovský problém s odvodem tepla, zejména v parných dnech. Naštěstí se na internetu objevilo video, které popisuje, jak teplotu dílů snížit jen pár jednoduchými kroky.

Odvod tepla MacBooku M2 spočívá jen v přidání několika tepelných podložek, které vytvoří další kontakt s chladičem.

Navzdory novému MacBooku Air a MacBooku Pro se stejným M2 je to MacBook Air, který trpí vážným nedostatkem odvodu tepla, což způsobuje drastický pokles jeho vícejádrového výkonu. Naštěstí se společnosti Max Tech podařilo vyřešit tento malý problém pomocí řešení za pár korun. Před procesem úpravy dosahovaly teploty M2 MacBook Air během několika sekund 108 stupňů Celsia.

Zde je návod, jak na snížení teploty u vašeho M2 MacBook Air.

Odstranění zadního panelu M2 MacBook Air je jednoduché, protože zahrnuje pouze odstranění čtyř šroubů a poté můžete použít kytarové trsátko k vypáčení hliníkového krytu. Následně umístíte tepelné podložky na horní část chladiče tak, jak je uvedeno ve videu níže. Můžete také odstranit logickou desku a nanést vrstvu teplovodivé pasty na M2 SoC, abyste získali ještě lepší teplotní vlastnosti, i když dokončení tohoto procesu bude trvat déle, určitě se vyplatí.

Jak ukazuje video, tak následně byl spuštěn Adobe Lightroom Classic a díky dalším podložkám byl test zahrnující export 50 snímků dokončen rychleji než u M2 MacBook Pro s aktivním chladicím ventilátorem. Při provádění vícejádrového testu Cinebench R23 se M2 nadále zahřívá, ale díky tepelným podložkám dosáhly teploty 108 stupňů Celsia za jednu minutu, 23 sekund, ve srovnání s pouhými 28 sekundami bez podložek.

Nový MacBook Air také získal vyšší skóre, protože zvládal své teploty o něco lépe. Posledním testem s modifikovaným M2 MacBook Air byl 3DMark Wild Life Gaming, kdy GPU je schopno udržet svůj výkon po dobu sedmi minut, než se přehřeje a klesne jeho výkon. Před použitím telepných podložek začal výkon klesat již po čtyřech minutách. 

Pokud vlastníte nebo budete vlastnit M2 MacBook Air a chcete se vyhnout vysokým teplotám, můžete si úpravu provést sami, nebo ji nechat provést odborně například u PCkomponent.CZ

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno