Technologie Fast Pair, kterou Google představil, je vynikající, protože vám umožňuje rychle spárovat sluchátka s telefonem Android a nejlepší na tom je, že spárovaná zařízení jsou uložena ve vašem účtu Google a po přihlášení se spárují s jakýmkoli jiným zařízením Android.

Google se nyní rozhodl oznámit novou technologii, která využívá Fast Pair jako základ a dokáže přepínat mezi zvukem z různých zařízení na základě vašich akcí. Technologie, o které mluvíme, bere různé zdroje zvuku do účtů, jako je telefonní hovor, oznámení nebo přehrávání médií.

„Pokud tedy například sledujete video na tabletu a obdržíte upozornění na telefon, zvuk ze sluchátek se do telefonu nepřepne. Pokud ale přijmete telefonní hovor, zvuk vašich sluchátek se přepne,“ vysvětluje Google na svém  blogu.

Google také uvedl, že se na druhém zařízení po přepnutí na něj objeví upozornění, které vám umožní přepnout zpět na původní zařízení pouhým klepnutím. Google také uvedl, že sluchátka s přepínáním zvuku a vícebodovou podporou se mohou připojit ke dvěma Bluetooth zařízením současně.

Pro ty, kteří by se zajímali, sluchátka, která podporují přepínání zvuku, jsou Pixel Buds Pro, ale společnost uvedla, že v nadcházejících týdnech tuto funkci dostanou také sluchátka Sony a JBL.

„Přepínání zvuku je k dispozici mezi zařízeními Android od začátku, s plány na rozšíření na více vašich oblíbených platforem a zařízení v průběhu času,“ řekl Google. Dá se tedy s jistotou říci, že tuto funkci brzy získají i další zařízení, což by byla užitečná věc.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno