Společnost Samsung zůstala věrná svému harmonogramu dodávek a začala zákazníkům dodávat svou první 3nm dávku čipů GAA.

Korejský gigant uspořádal ceremoniál na oslavu tohoto milníku a během toho společnost porazila TSMC a stala se prvním výrobcem 3nm čipů.

Ceremoniál se konal v kampusu Hwaseong v Gyeonggi-do a akce se zúčastnili různí vedoucí pracovníci a politici společnosti Samsung.

Ačkoli Samsung plánuje hromadnou výrobu 3nm GAA čipů pro prodejce smartphonů, první várka není přizpůsobena pro Qualcomm a další. Místo toho bude počáteční dodávka určena pro těžaře kryptoměn, přičemž nový 3nm GAA zavádí nový práh účinnosti a výrazně snižuje spotřebu energie.

Očekáváme, že společnost Samsung použije svou 3nm technologii GAA k hromadné výrobě připravovaného Exynos 2300. Kromě toho existuje možnost, že tato technologie bude použita k hromadné výrobě nadcházejícího Snapdragonu 8 Gen 2 pro řadu Galaxy S23. Kromě toho by mohl na palubu potenciálně naskočit Qualcomm, ale pouze v případě, že TSMC bude mít problémy s výnosy se svou vlastní 3nm technologií. Samsung prý připravil vzorky pro výrobce čipsetů v San Diegu pro případ, že by Qualcomm u korejského výrobce zadal objednávku.

Pokud jde o největšího konkurenta Samsungu v oblasti polovodičů, TSMC údajně zahájí sériovou výrobu vlastního 3nm procesu koncem tohoto roku. Očekává se, že Apple obdrží první dodávku svých čipových sad M2 Pro a M2 Max pro aktualizovanou rodinu MacBook Pro a další produkty.

Abychom to shrnuli, 3nm GAA proces společnosti Samsung údajně snižuje spotřebu energie až o 45 procent, zlepšuje výkon o 23 procent a snižuje plochu o 16 procent ve srovnání s 5nm technologií. Výrobce také představí variantu druhé generace, která sníží spotřebu energie až o 50 procent, zvýší výkon o 30 procent a zmenší plochu o 35 procent.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno