Nelze popřít, že chytré hodinky ušly dlouhou a dlouhou cestu. Musíte však pochopit, že stále nejsou plnohodnotnou náhradou za jiné aspekty, jako jsou nástroje pro sledování zdraví a nástroje pro sledování lékařského zdraví.

Už je to nějaký čas, co chytré hodinky začaly nabízet senzory, jako je SpO2, ale pokaždé, když vidíme, že chytré hodinky přicházejí se senzorem, jsme informováni, že senzory na těchto hodinkách nejsou skutečnou náhradou za používané lékařské nástroje nebo senzory. v lékařském průmyslu. Nyní nejnovější zpráva ukazuje, že Galaxy Watch 4 by se mohly stát opravdu užitečným nástrojem pro lékařské účely.

Na základě zprávy by se Galaxy Watch 4 mohly stát důležitým nástrojem pro přesné měření OSA (obstrukční spánkové apnoe), jak ukazuje studie provedená společnostmi Samsung Medical Center a Samsung Electronics. Studii zveřejnil lékařský časopis National Sleep Foundation „ Sleep Health “, sledovala 97 dospělých s poruchami spánku a dospěla k závěru, že Galaxy Watch 4 by mohly potenciálně pomoci překonat vysoké náklady spojené s tradičními nástroji, které se používají k měření.

Galaxy Watch 4 jsou vybaveny reflexním pulzním oxymetrickým modulem, který zůstává v kontaktu s pokožkou nositele, když hodinky nosí. Senzor SpO2 přináší také osm fotodiod, které zvládají snímat odražené světlo a zachycují PPG signály se vzorkovací frekvencí 25Hz.

Kromě technických specifikací výzkumníci provedli simultánní měření mnoha dospělých trpících poruchami spánku pomocí Galaxy Watch 4 ve srovnání s tradičním lékařským systémem.

Výzkumníci také zjistili, že údaje zachycené chytrými hodinkami Samsung a tradičním lékařským zařízením současně byly srovnatelné , a prokázali, že Galaxy Watch 4 skutečně dokážou přesně měřit saturaci kyslíkem během spánku. To by mohlo pomoci zákazníkovi Galaxy Watch 4 spolu s budoucími chytrými hodinkami snížit účty za lékařskou péči a také veškeré náklady spojené s procedurami v nemocnici.

Pro ty, kteří nevědí, obstrukční spánková apnoe je běžná porucha spánku a odhaduje se, že touto poruchou skutečně trpí 38 % dospělých. Až 50 % mužů a 25 % žen ve středním věku skutečně čelí těžké až středně těžké OSA.

Chytré hodinky Samsung jsou zjevně s každou generací stále lepší zdravotní zařízení. Společnost ve skutečnosti vyvíjí nové chytré hodinky, které jsou vybaveny snímačem tělesné teploty, avšak tato technologie může být velmi mladá na to, aby mohla být skutečně použita jako plnohodnotné monitorovací zařízení.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno