Značka Niceboy není na našem trhu žádným nováčkem a díky poměrně masivní reklamní kampani (Sluchátka od Niceboyeeeeee), o ní musel slyšet snad každý. Nedávno jsme na Game Press testovali herní headset Oryx X700 Legend, který nedopadl vůbec zle, ale my se dnes podíváme na špunty určené pro každodenní nošení a dlouhotrvající poslech.

Niceboy Hive Podsie 3 se dodávají ve dvou barevných variantách a to černé a bílé barvě, takže si vybere snad každý. Jak jsem uvedl hned v úvodu, tak Niceboy cílí hlavně na mladší publikum, které má rádo za málo peněz poměrně hodně muziky.

Hive Podsie 3 jsou konstrukčně stejná jako Hive Podsie a tak Podsie 3 přichází s vylepšeními ukrytými spíše pod povrchem.

Technické specifikace:

  • Typ Sluchátek: Špunty True Wireless
  • Konstrukce: Uzavřená
  • Mikrofon: Ano
  • Typ Připojení: BT, USB-C
  • Verze BT: 5.1
  • Podpora kodeků: AAC, SBC
  • Frekvenční rozsah: 20-20000 Hz
  • Citlivost (dB/mW): 110 ± 3dB
  • Velikost měniče: 8mm
  • Impedance: 16 Ohm
  • Stupeň krytí: IPX5

Balení se oproti předchozí verzi příliš nezměnilo a tak sluchátka stále najdete v pěkném tvrdém kartonu se žluto-bílým designem, jen zde přibyla číslovka 3 a také informace s výdrží až 35 hodin (včetně pouzdra) a připojením před USB-C. Uvnitř se nachází dobíjecí pouzdro vyvedené v příjemném měkčeném plastu. Pouzdro je vybaveno USB-C dobíjecím konektorem. Dále se uvnitř balení nachází USB-C / USB-A kabel, další dvě velikosti gumových náušníků, díky kterým vám sluchátka padnou jak ulitá a také náhradní síťky proti nečistotám, která se v případě potřeby připevní přímo k měničům.

Hive Podsie 3, jak jsem uvedl na začátku, přichází s vylepšením pod povrchem. Pokud máte některé z předchozích sluchátek Podsie, potom jistě víte, že sluchátka disponují solidními výškami a velmi hutnými basy, ale středy tak nějak schází. To se u Podsie 3 mění díky možnosti nastavit si zvuk podle svého s aplikací Niceboy ION, která je volně ke stažení v Google Play i Apple Store. Ta sice pro své správné fungování vyžaduje nutnost vytvoření uživatelského účtu a sdílení polohy, to ale lze následně zcela vypnout. Pokud si jej ale necháte zapnuté, získáte zajímavou funkci v podobě usnadnění hledání posledního použití a tedy i samotných sluchátek, ovšem za předpokladu, že je budete používat s telefonem, kde máte aplikaci nainstalovanou.

Ekvalizér nabízí řadu profilů, konkrétně potom: Pop, Rock, Folk, Classical, Country, Jemné basy a Jemné výšky. Profil, který si zvolíte, se následně do sluchátek nahraje a je v nich uložen i při používání s jiným zařízením, což je dle mého názoru velká výhoda. Sluchátka si velmi dobře rozumí i s filmy a seriály, kdy díky připojení Bluetooth 5.1 je zvuk naprosto synchronní s obrazem. Navíc jejich dosah je opravdu vydařený a na volném prostranství si můžete bez větších problémů vzdálit až na 10 metrů, po překonání této hranice, nebo průchodu do jiné místnosti začíná být spojení méně stabilní a dochází ke krátkým výpadkům. Pokud ale budeme brát v potaz, že jsou tato sluchátka primárně určena k používání s mobilními telefony, je tento dosah více než luxusní.

Výdrž je navíc dalším velkým bonusem, kdy samotná sluchátka vydrží na jedno nabití až 9,5 hodiny, osobně jsem sluchátka používal s drobnými přestávkami více než 8 hodin a stále ještě měli dostatek energie pro další přehrávání. Navíc pouzdro ukrývá dostatek energie na dalších 25hodin. V případě, že sluchátka vybijete, stačí jen 5 minut a sluchátka mají energii na další 1,5 hodiny poslechu.

Hive Podsie 3 můžete stejně jako s jejich předchůdci ovládat hlasitost, přijímaní hovorů i přepnutí na další skladbu. Zde se ale Niceboy příliš nezlepšil a tlačítka jdou mačkat stále hodně ztuha, díky čemuž si můžete snadno bolestivě zatlačit do ucha. Jinak jsou sluchátka v uchu velmi pohodlná a na rozdíl od mých starých Hive pods 2 skvěle drží v uchu a nemají tendenci vypadávat. I přes fakt, že se jedná o uzavřená sluchátka, nemusel jsem při komunikaci s okolním prostředím vyndávat sluchátka z uší a jen stačilo vypnout příchozí audio.

Co se mikrofonu týče, tak Niceboy uvádí, že sluchátka mají noise reduction, tedy funkci potlačení okolního šumu, ale podle toho, co mi lidé na druhé straně sdělili, byl příchozí zvuk rušen okolím a celkově jsem údajně zněl jako bych se nacházel ve větší hale.

Celkově jsou Hive Podsie 3 za svou cenu 1.199,- CZK (v době psaní recenze) velmi slušnou volbou pro každodenní poslech hudby, nebo sledování filmů, například při práci, protože mají opravdu skvělou výdrž, slušný dosah a jsou velmi příjemná do uší. Pokud ovšem patříte mezi fajnšmekry, kteří si potrpí na kvalitní audio z kvalitního zdroje, potom budete muset sáhnout po drátových sluchátkách například od Sennheiseru, ale zde si za kvalitu řádně připlatíte. Niceboy se ve střední třídě za Hive Podsie 3 rozhodně nemusí stydět, ba naopak.

PŘEHLED RECENZE
Niceboy Hive Podsie 3
80 %
Adam Jacik
Hráč, fanoušek technologií a rychlých aut
recenze-niceboy-hive-podsie-3-spunty-s-vlastnim-ekvalizeremNiceboy Hive Podsie 3 nabízí za svou cenu velmi slušnou volbou pro každodenní poslech hudby, nebo sledování filmů. Mají skvělou výdrž, slušný dosah a jsou velmi příjemná na dlouhé nošení. + Dlouhá výdrž + Ekvalizér v aplikaci + Pohodlí při dlouhém nošení - Nutná registrace do aplikace - Horší mikrofon - Tuhá tlačítka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno