ASUS Zenfone 9 je oficiálně uveden s kompaktním tvarem, ale s displejem s vysokou obnovovací frekvencí, velkou baterií, Snapdragon 8 Plus Gen 1 a dalšími.

Tam, kde většina výrobců telefonů upustila od výroby kompaktních smartphonů, ASUS se jich drží i nadále a pokračuje s uvedením Zenfone 9. Telefon se systémem Android může mít malý 5,9palcový displej, ale pod povrchem ukrývá nejlepší hardware ve své třídě pro vlajkovou loď roku 2022. Zde jsou pro vás další podrobnosti.

5,9palcový displej je AMOLED, který vyrábí Samsung, disponuje rozlišením 2400 x 1800 a podporuje obnovovací frekvenci 120 Hz. Zadní strana je polykarbonátová, na přední straně je Gorilla Glass Victus. Vzhledem k tomu, že Zenfone 9 nabízí špičkové specifikace, ASUS šel dopředu a přidal také odolnost proti prachu a vodě v podobě krytí IP68. Tolik potřebný výkon poskytuje Snapdragon 8 Plus Gen 1 spolu s 8GB LPDDR5 RAM a 128GB interním úložištěm UFS 3.1.

ASUS bude také prodávat špičkovou verzi s 16 GB RAM a 256 GB vnitřní paměti, ale je vysoce pravděpodobné, že tato varianta Zenfone 9 se bude prodávat v omezených regionech. K dispozici je také boční čtečka otisků prstů, ale ASUS mohl také snadno začlenit skener pod displejem vzhledem k tomu, že jeho nejnovější člen rodiny smartphonů je vybaven obrazovkou AMOLED, ale toto rozhodnutí mohlo být přijato za účelem snížení výrobních nákladů.

Pokud jde o fotoaparát, ASUS uvádí, že primární zadní 50MP snímač byl výrazně vylepšen a je vybaven miniaturním stabilizačním systémem gimbal. Sekundární jednotka na zadní straně dokáže pořizovat ultraširokoúhlé snímky s maximálním rozlišením 12 MP. Pokud jde o přední stranu, tu zabírá 12MP snímač. Nabíjení bude probíhat pomocí jediného portu USB-C a na rozdíl od mnoha jiných výrobců obsahuje ASUS konektor pro sluchátka a 30W napájecí kostku, která je součástí Zenfone 9.

Získáte také stereo reproduktory se všemi standardy bezdrátového připojení podporovanými Zenfone 9, jako je duální 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, podpora zvuku Snapdragon a další. Pokud jde o ceny, ASUS uvádí, že v USA bude stáhne spotřebitele o 699 dolarů za základní model, zatímco v zámoří bude stát 799 eur. V několika regionech bude Zenfone 9 nabízen v barvách Midnight Black, Moonlight White, Starry Blue a Sunset Red, přičemž všechny varianty budou mít ZenUI 9, což je verze Androidu 12 od společnosti ASUS.

Tak co si myslíte? Důstojný konkurent iPhone 13 mini

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno