Zdá se, že utrácení spotřebitelů během pandemie je nyní u konce a v současné době také očekáváme globální recesi.

To znamená, že trh s chytrými telefony se připravil na hospodářský pokles a Samsung je první, kdo ustoupil, protože společnost omezila výrobu smartphonů.

Přestože Samsung prohlašuje, že očekává, že prodeje smartphonů budou ve druhé polovině letošního roku stagnovat nebo dosáhnou jednociferného růstu, s výrobními plány ve Vietnamu to nevypadá stejně. Podle zprávy jihokorejský gigant omezil výrobu smartphonů ve své továrně na smartphony v Thai Nguyen. Tento závod je zodpovědný za chrlení 100 milionů smartphonů ročně. Oba závody ve Vietnamu dohromady odpovídají za produkci poloviny roční produkce Samsungu.

Různí pracovníci závodu tvrdili, že některé výrobní linky pracují jen tři dny v týdnu oproti šesti dnům v minulosti. Některé linky fungují jen čtyři dny v týdnu. Samozřejmě se nezdá, že by se jednalo o přesčasy. Zdroj však také tvrdil, že si není jistý, zda Samsung přesouvá část výroby mimo Vietnam, vzhledem k tomu, jak má společnost výrobní závody i v jiných částech světa.

Téměř všichni zaměstnanci továrny dotazovaní zdrojem zmínili, že obchod není vůbec dobrý. Loni touto dobou byla výroba na vrcholu. Věci se však hodně změnily a někteří dělníci tvrdili, že nikdy neviděli produkci tak nízkou a existuje šance, že by mohlo dojít i k nějakému propouštění.

Spousta společností po celém světě se pomalu připravuje na recesi a již nyní oznamují omezení, aby byly připraveny na recesi, která zasáhne téměř všechny společnosti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno