Možná jste slyšeli o Nancy Pelosiové, předsedkyni Sněmovny reprezentantů USA, a její návštěvě na Tchaj-wanu. 

Poslední dobou je to všude ve zprávách. Ale jak to souvisí s vydáním iPhone 14?

No, jak většina z vás ví, Apple je největším zákazníkem TSMC a společnost dodává čipy do Pegatronu v Číně, kde se montují iPhony. A Pelosiina návštěva Tchaj-wanu ještě více zatížila vztahy mezi Čínou a Tchaj-wanem. V důsledku toho ČKS přišla s novými předpisy, které zakazují jakoukoli zmínku o „Tchaj-wanu“ nebo „Čínské republice“ v přepravních dokumentech. To zase znamená, že část, ne-li všechen, hardware by mohl být vrácen zpět na Tchaj-wan a v důsledku toho by mohla být zpožděna výroba iPhone 14.

Aby toho nebylo málo, místopředseda Pegatronu a nejvyšší manažeři z TSMC byli viděni s Pelosiovou během návštěvy, takže by to mohl být jen začátek zuřivější obchodní války mezi ČKS a Tchaj-wanem, ve které jsou Apple a další americké společnosti chyceni. 

Apple již jedná se svými tchajwanskými partnery a požádal o odstranění nebo nahrazení veškerého označení „Made in Taiwan“ nebo „Republic of China“. Není také žádným překvapením, že zdroje Ming-Chi Kuo tvrdí, že z indické továrny Foxconnu vyjdou otřesné 6,1palcové jednotky iPhone 14. Apple vůbec poprvé výrazně diverzifikuje svou produkci.

Tato zpráva přichází v nejhorší možnou dobu, protože iPhone 14 je hned za rohem a kolují zvěsti, že u displejů a čoček fotoaparátu iPhone 14 Pro Max jsou nějaké problémy s kvalitou výroby.

Situaci kolem iPhone 14 pro vás nadále sledujeme.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno