První veřejná beta verze One UI 5.0 byla očekávána v červenci, ale došlo k malému zpoždění. 

Konečně je to tady a začalo postupné zavádění, počínaje řadou S22 – Galaxy S22S22+ a S22 Ultra v Německu. Verze firmwaru je S90xBXXU2ZHV4.

One UI 5.0 přináší nové funkce, které jsou součástí Androidu 13, stejně jako vlastní nadstavbu Samsungu. Uživatelské prostředí bude vylepšeno plynulejšími animacemi a přepracovaným oznamovacím centrem. V galerii je povoleno optické rozpoznávání znaků, které umožňuje kopírovat text ze snímků obrazovky. Navíc se na základě textu objeví některé chytré návrhy, např. vyfocení telefonního čísla nebo webové adresy vám umožní zavolat/navštívit jediným klepnutím.

Changelog zmiňuje věci jako gesto umožňující multitasking na rozdělené obrazovce, stohovatelné widgety, možnosti filtrování oznámení z hlučných aplikací, vylepšené nastavení zvuku a vibrací, lepší vyhledávání v My Documents, nové funkce pro Bixby Routines, nové emotikony a možnost vytvořit videa se dvěma emoji, nové AR samolepky a možnost vytvořit si vlastní z obrázků a tak dále.

Aplikace fotoaparátu nyní zobrazuje histogram v režimu Pro. K dispozici je nový panel zoomu, který vám umožňuje přiblížit jednou rukou, a pro teleobjektiv je povolen režim Jídlo. Funkce vodoznaku vám umožňuje označit čas a datum na každé fotografii nebo jiné uživatelem definované informace.

Samsung DeX byl také vylepšen, zejména hlavní panel. Je tam nové tlačítko pro vyhledávání a klepnutím na datum se zobrazí widget kalendáře. Oznámení z aplikací se zobrazí jako červené tečky na hlavním panelu. Kliknutí pravým tlačítkem na aplikaci nabízí rychlý přístup k vybraným funkcím. Také podpora fyzických klávesnic byla vylepšena o korekci pravopisu a zadávání emotikonů.

A konečně, většina aplikací Samsungu byla aktualizována – Samsung Internet, Zdraví, Pay, Členové, Galaxy Store, SmartThings a další.

Stabilní vydání One UI 5.0 se očekává v říjnu, více o nové verzi uslyšíme pravděpodobně příští týden na akci Galaxy Unpacked.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno