Jedním z méně diskutovaných aspektů nového Galaxy Z Fold4, který byl odhalen před pár dny, je jeho softwarová situace.

Jmenovitě jde o přechod na Android 12L od společnosti Google odnož oblíbeného mobilního operačního systému společnosti určeného speciálně pro skládací zařízení, tablety a zařízení Chrome OS, který debutoval v loňském roce.

Již jsme v době, kdy jsou zařízení Z Fold4 u recenzentů a jak se dozvídáme, tak jeden z vrcholů softwaru pro tento rok je okamžitě patrný na novém trvalém hlavním panelu, který Samsung umístil do spodní části UX. Podle zvěstí se tento hlavní panel objeví také na starších zařízeních Galaxy Z Fold, spolu s One UI 4.1.1 „později v tomto roce“.

I když to samo o sobě není překvapivý krok, vyvolává to několik zajímavých otázek. Hlavní z nich je, zda společnost Samsung aktualizuje všechny nebo alespoň své nejnovější telefony Fold na odnož Androidu „L“.

Abychom byli úplně upřímní, v tuto chvíli nemůžeme skutečně říci, jak moc z nového uživatelského rozhraní Z Fold4 One UI 4.1.1 UX souvisí s novým jádrem Androidu 12L a jak moc je to jen úsilí společnosti Samsung o vlastní vzhled. Z toho, co zatím víme můžeme jen říci, že mnoho vlastních aplikací Google je rozděleno do dvou sloupců, což je jednodušší pro navigaci na čtvercovém displeji a zvyšuje to produktivitu. A aplikace sociálních médií mají také své místo, když je zařízení složené, takže se přepínají do své obvyklé orientace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno