Soudce okresního soudu USA v pondělí schválil nabídku společnosti Apple vyplatit částku 30,5 milionu dolarů jako vyrovnání za prohledávání tašek zaměstnanců.

Právní bitva trvala téměř deset let a žalobce požadoval, aby technologický gigant proplácel zaměstnancům přesčasy za to, že podstoupí dlouhé kontroly svých tašek na konci pracovní směny.

Podle AppleInsider byla dohoda schválena soudcem Williamem Alsupem z amerického okresního soudu pro severní okres Kalifornie. Žaloba byla poprvé podána v roce 2013 a Alsup ve svém schválení píše následující.

Soud shledal, že vyrovnání nabízí významné peněžní vyrovnání všem zaměstnanců, kterých se to týká, a shledal, že takové vymáhání je spravedlivé a přiměřené, pokud je vyváženo rizikem dalších soudních sporů souvisejících s otázkami na náhrady škody.

Abychom to zrekapitulovali, maloobchodní politika společnosti Apple vyžadovala, aby si zaměstnanci před ukončením směny nechali zkontrolovat tašky a osobní věci. I když by to bylo normální v každé maloobchodní prodejně s drahým hardwaremúhledně uspořádaným v různých koutech prodejen. Tvrdilo se, že zaměstnanci maloobchodu by měli dostat zaplaceno za čas strávený prováděním bezpečnostních kontrol, které podle jedné zprávy trvaly až 45 minut.

Apple od té doby od kontrol ustoupil a kupodivu v roce 2015 si generální ředitel společnosti Tim Cook nebyl vědom toho, že v maloobchodních prodejnách byly prováděny takovéto bezpečnostní kontroly. yrovnání společnosti Apple ve výši 30,5 milionů dolarů bude vyplaceno mezi celkem 14 683 zaměstnanců společnosti Apple s bydlištěm v Kalifornii.

Výše zmíněná částka představuje největší vypořádání v souvislosti s bezpečnostními prohlídkami.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno