Začátkem tohoto měsíce OnePlus odhalil OxygenOS 13, nejnovější verzi vlastního vzhledu Androidu, který byl založen na Androidu 13.

Včera Oppo zvedlo oponu a představilo ColorOS 13 a nikoho nepřekvapí, že jde hodně podobný skin nalezený na telefonech OnePlus.

Stejně jako OxygenOS 13 i ColorOS 13 dostává nový Aquamorphic Design; cílem je nabídnout plynulé, živé a inkluzivní uživatelské rozhraní a také animace, které jsou inspirovány tím, jak voda v přírodě působí.

Nový ColorOS 13 je hodně podobný OxygenOS 13

Nový operační systém se skládá z nové systémové palety motivů založené na měnící se barvě světla mezi východem a západem slunce na hladině moře, nového písma s lepší čitelností a rozložení ve stylu karty, které bude zobrazovat informace v jasném a vizuálně přívětivém pořadí.

Nejnovější skin Oppo také přináší nové animace, které přinesou jemnější, přirozenější a realističtější interakční efekty. Animace jsou poháněny aktualizovaným Quantum Animation Engine, který je zodpovědný za poskytování přesné zpětné vazby při interakci s uživatelským rozhraním. Kromě toho ColorOS 13 obsahuje nový widget Shadow-Reflective Clock, který přesně ukazuje tok času, nové včetně ilustrací a také vyhrazený modul pro ovládání zařízení IoT, ovládání přehrávání médií v aktualizovaném Ovládacím centru a další.

ColorOS 13 také přináší nové funkce, které pomáhají s multitaskingem. Získáte podporu Multi-Screen Connect od Oppo Pad Air, nového asistenta pro schůzky, který zajišťuje, že uživatelé získají stabilní připojení k síti a mnohem méně rozptylování během schůzek. Získáte také novou zkratku na postranním panelu pro psaní poznámek ze schůzky.

Vylepšení multitaskingu také přináší lepší funkce Home Screen Management, které uživatelům umožňují rychlý přístup k informacím, které potřebují. Získáte také banner globálního vyhledávání, podporu velkých složek a nové widgety domovské obrazovky.

Oppo také aktualizovalo funkci Smart Always-On Display v ColorOS 13. Nyní uživatelům umožňuje ovládat aplikace a kontrolovat další informace, aniž by museli odemykat obrazovky. Získáte také nativní integraci Spotify. Kromě toho jsou k dispozici také nové tapety, které uživatelům pomáhají snadno sledovat používání smartphonu, podpora adaptivního rozvržení pro zařízení s velkou obrazovkou a rozdělená obrazovka.

ColorOS 13 také zavádí do tabulky nové funkce ochrany soukromí a zabezpečení, včetně možnosti Auto Pixelate, která dokáže rozpoznat a rozmazat profilové fotografie a jména na snímcích obrazovky chatu. Funkce Private Safe v ColorOS byla vylepšena a je zde také nové uživatelské rozhraní, které nyní šifruje vaše data pomocí široce oblíbeného standardu Advanced Encryption Standard.

Společnost Oppo také sdílela některé podrobnosti o závazku softwaru pro řadu telefonů. Společnost slíbila tři velké upgrady operačního systému Android a čtyři roky pravidelných bezpečnostních záplat pro řadu Find X. Řada Oppo Reno, F a K obdrží dvě hlavní aktualizace operačního systému Android a tři roky bezpečnostních aktualizací. Řada A obdrží jeden velký upgrade operačního systému Android a tři roky bezpečnostních aktualizací.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno