Navzdory uvedení na trh před chvílí se snímač otisků prstů 3D Sonic Max společnosti Qualcomm z neznámých důvodů dosud neobjevil v žádném smartphonu značky Samsung.

Naštěstí v roce 2023 může být poprvé použit na takovém telefonu, protože se říká, že Galaxy S23 Ultra jím bude vybaven.

Čínští výrobci rychle přijímají nejnovější technologie, a proto se 3D Sonic Max společnosti Qualcomm nachází ve vlajkových lodích, jako jsou X80 Pro a iQOO 9 Pro, které obě patří společnosti vivo. Podle Alvina koluje fáma, která tvrdí, že tato bezpečnostní jednotka bude nalezena v Galaxy S23 Ultra. Díky 3D Sonic Max se nejen zvětšuje plocha pro ověření uživatelů, ale také se zvyšuje rychlost, s jakou zamykací obrazovka poskytuje přístup k domovské obrazovce. Qualcomm poskytuje následující popis 3D Sonic Max.

„Pomocí zvukových vln k současnému čtení dvou prstů vysílá náš Qualcomm® 3D Sonic Max ultrazvukový puls proti prstům. 3D odraz pulsů vytváří detailní reprodukci naskenovaných otisků prstů o ploše 600 mm2 pro rychlé a vyšší zabezpečení.“

Jediným logickým vysvětlením, proč Samsung dosud nepoužil 3D Sonic Max od Qualcommu na vlajkové lodi, jsou zvýšené výrobní náklady. Korejský výrobce začlenil do Galaxy S22 Ultra ultrazvukový snímač otisků prstů pod displejem, ale větší jsme zatím neviděli na žádném z top modelů Samsungu. V případě, že jste zapomněli, podle dohody, kterou uzavřely Samsung a Qualcomm, ve které by všechny varianty Galaxy S23 byly příští rok dodávány s čipovou sadou Qualcomm, by možná další podmínkou bylo dodání 3D Sonic Max senzorů za nižší cenu.

Tato „nadstandardní“ podmínka nebyla součástí dohody během hovoru o výdělcích Qualcommu, ale mohlo to být něco, o čem obě společnosti dlouze diskutovaly, aniž by do toho zasahovaly nějaké zvědavé oči. Doufáme, že se na Galaxy S23 Ultra dočkáme většího a rychlejšího skeneru otisků prstů, protože by to eliminovalo potřebu přesně umístit registrovaný otisk prstu na konkrétní oblast obrazovky. Doufejme, že se funkce dostane do finálního výrobku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno