Samsung bude součástí letošního veletrhu IFA v Berlíně a společnost představila, co na veletrhu plánuje odhalit.

Jae Seung Lee, vedoucí digitálních spotřebičů ve společnosti Samsung Electronics, v příspěvku na blogu odhalil, že korejský výrobce sází u svých budoucích produktů na udržitelnost a energetickou účinnost, aniž by pojmenoval, co by to mohlo být.

Výkonný ředitel odhalil tři klíčové kroky, které ze Samsungu udělají „č. 1 značku energetické účinnosti v domácích spotřebičích“ – odvážné tvrzení, jehož cílem je dosáhnout Net Zero Home.

Prvním krokem k dosažení ambiciózního cíle je implementace Wi-Fi konektivity do všech nových spotřebičů, které budou připojeny k chytré službě Bespoke Home. Jeho základem bude platforma SmartThings, aby bylo dosaženo lepší efektivity a poskytla vám větší kontrolu. Všechny budoucí domácí spotřebiče od společnosti Samsung budou mít také vestavěné funkce pro úsporu energie založené na umělé inteligenci.

Druhým krokem je partnerství se společností, která již ví, jak být udržitelná. V tomto konkrétním scénáři Samsung spolupracuje s Patagonií – ekologicky uvědomělou oděvní značkou, která pracuje na odstraňování mikroplastů ze svých oděvů, aby zabránila úniku chemikálií do oceánů.

Odborné znalosti společnosti Patagonia v oblasti oděvů a know-how společnosti Samsung v oblasti praček by měly snížit emise mikroplastů – očekává se, že k tomu dojde u nových produktů, stejně jako u některých stávajících, které čekají na aktualizaci softwaru.

Třetím krokem k tomu, abychom se stali vědomým konglomerátem, je vyvinout dům, který dokáže vyrábět vlastní energii a snižovat emise uhlíku. Stane se tak ve spolupráci s Qcells a SMA a Samsung zavedou „různé uhlíkově neutrální projekty, které mohou snížit negativní dopad na životní prostředí, aby se vize udržitelné budoucnosti stala skutečností“.

Vedoucí digitálních spotřebičů se zastavil u odhalení podrobností o pračkách, klimatizacích a chytrých televizích, které budou spuštěny příští měsíc. Další informace budou odhaleny po zahájení IFA 2022 tento pátek 2. září.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno