Billy Zhang, viceprezident pro zámořský prodej a služby společnosti Oppo, řekl, že příští rok společnost odstraní nabíječky z maloobchodních balení „několika svých produktů“.

VP však neupřesnil, která zařízení dostanou lehčí obal. Zde je celý citát:

„Během příštího roku vyjmeme nabíječku z krabice pro několik produktů. Máme plán. Pro spotřebitele není tak snadné získat přístup k [nabíječkám SuperVOOC], takže je musíme mít v krabici. S rozšiřováním našich obchodních operací se však snažíme vyjmout nabíječky z krabice a dát je do obchodu, aby si naši uživatelé mohli nabíječky koupit a nadále je používat, i když svá zařízení upgradují.“

Mnoho konkurentů Oppo již nabíječku z obsahu svých balení odebralo, ale obvykle používají USB Power Delivery, takže můžete použít širokou škálu nabíječek první a třetí strany. Společnosti jako Apple a Samsung také příliš netlačí, pokud jde o rychlost nabíjení, takže 45W nebo dokonce 20W nabíječku lze použít s několika generacemi jejich telefonů a nepřijdete o mnoho.

VOOC je však proprietární a Oppo rádo poměrně často zvyšuje úroveň výkonu, což vyžaduje novou nabíječku. Ale zatím je vezmeme za slovo – mají plán a pokud tento plán zahrnuje vyřazení nabíječky z telefonů základní a střední třídy, bude to pravděpodobně v pořádku.

Například Reno8 a Reno8 Pro podporují 80W SuperVOOC a to by mělo v dohledné době stačit. Telefony Oppo také podporují USB Power Delivery, i když na nižší úrovni výkonu než implementace VOOC (např. duo Reno8 dělá PD pouze při 18W). To by se samozřejmě mohlo změnit. Pro informaci, 80W nabíječka SuperVOOC se prodává za 40 GBP.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno