Vyšel první benchmark iPhone 14 Pro s nejnovějším A16 Bionic od Applu, a přestože dominuje v jednojádrovém testu, A15 Bionic má lepší výkon v testu vícejádrového zatížení.

Výsledky byly sdíleny ShrimpApplePro, s malým vodoznakem ve spodní části obrázku Geekbench 5, který naznačuje, že tyto výsledky pravděpodobně získal z čínského mikroblogovacího webu Weibo. Další podrobnosti odhalují, že iPhone 14 Pro, který byl podroben testu, má 6 GB RAM, což Apple během svého oficiálního oznámení nezmínil, ačkoli minulé zprávy neustále uváděly, že modely „Pro“ budou mít 6 GB paměti LPDDR5. 

V testech A16 Bionic běžící na iPhonu 14 Pro dosahuje jednojádrového skóre 1879, což z něj dělá nejrychlejší SoC pro smartphony v této kategorii benchmarků. Bohužel tam, kde jsme okamžitě předpokládali, že zakázkový křemík bude o něco rychlejší než A15 Bionic, nás tyto výsledky překvapily. Tam, kde A15 Bionic dosahuje vícejádrového skóre 4885 ve srovnání s MediaTek Dimensity 9000, je A16 Bionic asi o 5 procent pomalejší se skóre 4664.

Ve skutečnosti je A16 Bionic sotva rychlejší než Dimensity 9000, a to může být způsobeno mnoha faktory. Za prvé, skóre Geekbench 5 lze snadno manipulovat, takže našim čtenářům doporučujeme, aby s těmito výsledky zatím zacházeli s rezervou. Za druhé, je možné, že aplikace Geekbench 5 není připravena pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max a potažmo oficiální aktualizaci iOS 16.

K těmto výsledkům se vrátíme, až se iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max začnou dodávat běžným uživatelům, a po spuštění nejnovější aktualizace Geekbench 5 možná získáme jasnější obrázek o tom, jak si A16 Bionic vede. Vzhledem k tomu, že nejnovější SoC společnosti Apple je sériově vyráběno na 4nm architektuře TSMC, jsou tyto výsledky zklamáním, ale naštěstí nejsme příliš daleko od dalších informací.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno