Apple na své akci Far Out představil nové iPhony řady 14, kterým dominují verze 14 Pro a 14 Pro Max, které přichází s novými fotoaparáty, novým designem výřezu v displeji a novou čipovou sadou.

Hlavní vizuální změnou, které si všimnete, je výřez ve tvaru pilulky v horní části obrazovky. Je menší než starší zářez a to bylo umožněno tím, že kamery uvnitř jsou nyní o 30 % menší. Nově tu je také senzor přiblížení pod displejem. Apple si tento výřez pojmenoval jako Dynamic Island. Apple si hraje s černými pixely kolem skutečného výřezu, aby vytvořil nějaké dynamické efekty.

Prostor kolem výřezu se změní, aby umožnil snadnější přístup k ovládacím prvkům probíhajících aktivit na pozadí, jako jsou mapy, hudba nebo časovač. Tuto oblast mohou využít i aplikace třetích stran – můžete tam například získat sportovní výsledky.

Samotný displej, 6,1″ u Pro a 6,7″ u Pro Max, je nyní jasnější s až 2 000 nitů pro obsah HDR, a má nový ovladač, který podporuje obnovovací frekvence až 1 Hz. To znamená, že Always-On Display je konečně k dispozici na produktu Apple, exkluzivně pro tyto Pro telefony. Čas, widgety a živé aktivity budou na tomto vždy zapnutém displeji viditelné na první pohled.

Hlavní fotoaparát na zadní straně má „čtyřpixelový“ snímač, který je pro Apple prvním, ale ve světě Androidu je nyní poměrně starý. Snímač má rozlišení 48 MP a ve výchozím nastavení bude telefon fotit v rozlišení 12 MP. Kamera má clonu f/1,78 a velikost pixelu 1,22μm před binningem – 2,44μm s binningem. Získáte také stabilizaci posunu snímače druhé generace a pixely s plným zaostřením.

Hlavní snímač s vysokým rozlišením umožňuje nový prostřední krok přiblížení 2x v aplikaci fotoaparátu oříznutím od středu, což je ideální pro snímky v režimu Portrét. V závěsu je nový 12MP ultraširokoúhlý fotoaparát s velkými 1,4μm pixely, který poskytuje ostřejší snímky s více detaily a vylepšuje také makro snímky. Konečně je tu stále 3x teleobjektiv s optickou stabilizaci obrazu.

Čip A16 Bionic je srdcem těchto dvou zařízení a je dodáván s šestijádrovým CPU se dvěma výkonnými jádry a čtyřmi jádry pro účinnost. Procesor je celkově o 40 % rychlejší než konkurence, zatímco jeho dvě vysoce výkonná jádra vyžadují o 20 % méně energie než ty v A15. 16jádrový Neural Engine obsažený v A16 je schopen 17 bilionů operací za sekundu, zatímco 5jádrový GPU přichází s o 50 % vyšší šířkou pásma paměti.

Phone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max budou nabízeny ve vesmírně černé, stříbrné, zlaté a tmavě fialové s 128/256/512 GB a 1 TB úložištěm. Předobjednávky začínají v pátek 9. září, dostupnost bude následovat 16. září. Cena iPhone 14 Pro začíná na 33 490 Kč, zatímco iPhone 14 Pro Max začíná na 36 990 Kč.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno