Headset Project Cambria VR, který společnost Meta již nějakou dobu teasuje, se bude prodávat jako „Meta Quest Pro“, čímž je jasné, že jde o pokročilejší zařízení než současný Quest 2. 

Generální ředitel Mark Zuckerberg potvrdil, že headset bude odhalen v říjnu (zatím jsme na videu nahráli pouze krátké ukázky s odpixelovaným headsetem).

Jeden Ramiro Cardenas však zveřejnil video technického vzorku Quest Pro, předvádějící design headsetu a nové ovladače.

Headset je vybaven třemi barevnými kamerami na přední straně, které umožňují barevný průchod. To bude přínosem pro aplikace AR. Pomáhá také, že jsou namířeny dopředu, kdežto kamery Quest jsou určeny nejprve pro sledování pohybu, za druhé pro AR (proto jsou také černobílé). Samotný headset se zdá mnohem tenčí než Quest 2, což naznačuje, že používá novou optiku. Díky tomu by se mělo zařízení nosit mnohem pohodlněji.

Pokud jde o ovladače, velký prstenec starých ovladačů je pryč, takže nové jsou znatelně kompaktnější. Kromě toho se zdá, že mají na palubě stejné hardwarové ovládací prvky.

Meta Quest Pro bude uveden na trh letos, ale společnost předvedla několik pokročilých prototypů používaných při vývoji příští generace VR headsetů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno