Prezident Qualcommu, Cristiano Amon, dříve prozradil, že výrobce čipů se ponořil do partnerství se společností Samsung, kde byla uzavřena dohoda, že všechny modely Galaxy S23 budou uvedeny na trh se špičkovou čipovou sadou.

Hromada zpráv a zvěstí ukazuje na to, že Snapdragon 8 Gen 2 je exkluzivní pro řadu Galaxy S23, ale existuje možnost, že Exynos 2300 může být stále součástí uvedení na trh.

V letošním roce bylo přibližně 70 procent všech modelů Galaxy S22 dodáno s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, zatímco zbytek představoval Exynos 2200. Za předpokladu, že nejnovější informace jsou pravdivé, očekává se, že procento modelů Galaxy S23 dodávaných se Snapdragonem 8 Gen 2 bude výrazně vyšší než u Exynos 2300 z několika důvodů. Jednak bude Snapdragon 8 Gen 2 vyroben na lepší 4nm architektuře TSMC, na rozdíl od 4nm procesu Samsungu.

Důkaz 4nm převahy TSMC lze vidět, když Snapdragon 8 Plus Gen 1 poráží A15 Bionic v herním testu, zatímco Snapdragon 8 Gen 1 trpěl problémy s tepelným škrcením a nestabilitou. Tato vylepšení jsou důvodem, proč Qualcomm údajně přechází na TSMC. Co je na této informaci překvapivé, je to, že jsme již v posledním čtvrtletí roku a žádné faktické informace týkající se Exynosu 2300 k nám nedorazily. 

To může naznačovat jednu ze dvou věcí; buď se Samsung stal mistrem v utajování svých plánů vývoje čipových sad, nebo v tuto chvíli neexistuje žádný Exynos 2300, který by se pro řadu Galaxy S23 vyráběl. V každém případě budeme nadále vše sledovat a informovat vás o tom, jaké má Samsung plány.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno