Pokud jde o sledování videí na YouTube, máte k dispozici mnoho způsobů, kterými můžete ovládat, co se zobrazí ve vašem zdroji, a jednou z nich je i možnost odmítnout video pomocí tlačítka. To však ne zcela funguje.

 Nová studie odhalila, že stisknutí tlačítka Nelíbí se na YouTube stěží funguje a ve skutečnosti nezabrání tomu, aby se podobná videa zobrazovala ve vašem kanálu.

Studie Mozilly použila open-source webové rozšíření nazvané RegretsReporter a shromáždila informace o doporučeních od tisíců uživatelů.

Data ukázala, že tlačítko Nelíbí se zastavilo pouze 12 % nechtěných doporučení videí. Tým definoval špatné nebo nežádoucí video s doporučením jako video, které je podobné videu, které předtím odmítl.

I když to nemusí být pro nikoho důležité, pro YouTube je to neuspokojivý obrat událostí a jasně to naznačuje, že společnost je více než ochotná ignorovat jakoukoli explicitní zpětnou vazbu ohledně svých doporučení, aby se zvýšily statistiky sledování. Koneckonců, jeden by si myslel že kliknutí na něco tak nápadného, ​​jako je tlačítko Nelíbí se, upraví další doporučení.

V takovém případě mohou Google a YouTube v rozšíření udělat platformu stabilnější, přístupnější a srozumitelnější, zejména to, jak mnoho lidí na celém světě používá YouTube a jsou chvíle, kdy se některá videa mohou stát obtěžujícími nebo dokonce nevhodnými pro určité publikum, zejména potom pro děti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno