Společnost Sony vyráží na trh s novou značkou INZONE, v rámci které jsme měli možnost otestovat rovnou trojici modelů herních headsetů. A ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že sluchátka cílí jen na konzolové hráče, na své si přijdou také PCčkáři. Už nejde jen o porty herních exkluzivit, nyní přichází na řadu také herní periferie. Tak se pojďme blíže podívat na sluchátka, která se snaží zaujmout různé tábory hráčů – konzolové, počítačové a vlastně i všechny “hybrídky”, kteří platformy střídají. 

 

K dispozici jsme měli trojici sluchátek s modelovým označením INZONE H3, H7 a H9. Nechme stranou, kam se poděla pětka a pojďme se nejdřív na všechny modely podívat souhrnně. Posléze se zaměříme na odlišnosti každého z nich.  

 Tak především všechny headsety jsou bílé. Respektive vyvedeny v bílé barvě s černými prvky, jako je například polstrování na hlavovém oblouku, náušníky nebo mikrofon. Nezmiňuji to jen tak náhodou. Svým vzezřením se totiž perfektně hodí ke konzoli PlayStation 5 a nakonec i ovladači. Jako komplet to skvěle ladí, a pokud si potrpíte na estetiku periferií, máte vystaráno. U počítače nebo notebooku to samozřejmě tak pěkné nebude. 

Všechny tři náhlavní soupravy Sony INZONE jsou také velmi dobře zpracované po stránce výroby, působí dostatečně robustním dojmem, jsou pevné, otočné prvky nikde nevržou a ani jsem neměl strach z nechtěného ulomení nebo poškození. Vše do sebe krásné lícuje, tlačítka jsou také velmi dobře dostupná a snadno se mačkají. Z hlediska ergonomie jsou na tom všechny modely také velmi podobně. Již jsem zmínil polstrovaný hlavový most, který lze rovněž nastavit, a sluchátka se přizpůsobí velikosti vaší hlavy. Otočné náušníky s měkkou pěnou poskytují další úroveň pohodlí. Mikrofon je připevněn na poměrně pevnou gumu, což ovšem vnímám jako výhodu, protože při rychlých pohybech hlavou nedochází k nechtěné změně pozice. A teď už ke konkrétním modelům a jejich specifikům. 

 

Sony INZONE H3 

Jedná se o základní model sluchátek s mikrofonem, která jsou drátová a pro připojení slouží standardní 3.5 jack konektor, respektive USB port, který je součástí zvukové karty. Díky ergonomii zmíněné výše sluchátka na hlavě perfektně sedí. Kabel je dostatečně dlouhý, ať už hrajete na PC nebo PS5, kdy máte headset zapojený do ovladače DualSense. Na uších je to opravdu měkké pohodlíčko. Jediná drobná námitka mě napadla snad jen v případě, kdy jsem sluchátka sundal a měl je okolo krku. V takovém případě jsou na můj vkus trochu těsná, což byl i případ verzí, na které se podíváme později. V náušnících se také poměrně rychle zpotí uši a při delším hraní to může být jistý diskomfort. Ale to k tomu asi patří. Navíc tímto sevřením ucha vzniká solidní uzavřený prostor, v němž vás běžný ruch nevyvede z koncentrace a neuslyšíte ani pípající mobil.



Co ještě musím pochválit, je tlačítko pro nastavení hlasitosti umístěné přímo na spodní straně sluchátka, nikoli na kabelu. A samotný zvuk? Dovedu si představit, že pro audiofily budou bassy málo výrazné, vysoké tóny moc nízko a nízké tóny moc vysoko. To je možné, ale jednak toto nedokážu vnímat, jednak toto nejsou sluchátka hudební, ale herní. A na hraní her, filmy, sportovní přenosy je zvuk víc než dostačující a na běžný poslech hudby samozřejmě stačí taky. Celkový dojem z podání zvuku je velmi dobrý, především díky prostorovému 360stupňovému zvuku. Momenty, kdy se hlas postav přelévá z jednoho ucha do druhého, dokáže vnímat i takový ignorant, jako jsem já.  

Sony INZONE H7 

Na pohled jsou sluchátka Sony INZONE H7 de facto totožná s modelem H3. Jedná se robustní a pevnou konstrukci, kterou se nemusíte bát nasadit na hlavu a zmáčknout. Hlavový most opět nabízí měkké polstrování a možnost nastavení velikosti. Náušníky jsou rovněž pohodlné, pěna je možná o něco příjemnější, ale uši se v ní potí stejně. Hlavní rozdíl je ten, že Sony INZONE H7 jsou bezdrátová a k počítači, notebooku nebo konzoli PlayStation 5 je připojíte pomocí USB adaptéru.



Na něm se nachází tlačítko pro přepínání mezi PC a konzolí, takže změna platformy je rychlá a jednoduchá. Stabilita signálu je stabilní, a to i při opuštění místnosti, kdy si jdete třeba do kuchyně pro pivko. Návdavkem má tento model také další tlačítka pro ztlumení mikrofonu nebo optimalizaci zvuku v rámci hry a chatu.  

Sony INZONE H9 

Sony INZONE H9 je nejvyšší model bezdrátového headsetu, který se od svého H7 bratříčka designově opět výrazně neliší. Hlavním rozdílem je přítomnost aktivního potlačení hluku Noise Cancelling a Ambient Sound. Je pravda, že výplň čelenky a náušníků vypadá už opravdu luxusně, výplň náušníků je tvořena z paměťové pěny a ouška mají nevyšší možný komfort. ale pocení a skvělá izolace od vnějšího prostředí stále přetrvává. Co je třeba vyzdvihnout nejenom u tohoto modelu, je dlouhá výdrž. Jestli udávaná doba výdrže sedí, to je vždy otázkou.



Ale za celou dobu jsem ani jeden z bezdrátových modelů nemusel nabíjet. U nejvyššího modelu bych však přeci jen očekával ještě něco navíc. Obecně mi vadí, když headset nemá odnímatelný mikrofon. K tomuto modelu by se tento benefit náramně hodil. Jinak nevidím moc zásadních důvodů, proč přecházet z H7 na H9, a jako pomyslný vítěz celé trojice se mi jeví právě prostřední model.


Článek TEST: Sony INZONE – trojice flexibilních headsetů pro PC a PlayStation 5 je paráda do uší se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno