Samsung možná pracuje na docela zajímavém systému pro rozpoznávání obličeje. 

Jedná se o patent, který zahrnuje dvě kamery pod displejem. Je popsán v patentové přihlášce společnosti Samsung podané u KIPRIS (Korea Intellectual Property Rights Information Service) v březnu 2021. Dotyčný dokument byl zveřejněn minulý týden a prezentován nizozemskou publikací.

V jádru je myšlenka poměrně přímočará, získat více obrázků uživatele ze dvou úhlů, abyste mohli lépe sestavit 3D model obličeje a použít jej pro účely ověření. Samsung však konkrétně zmiňuje použití kamer pod displejem, což je samo o sobě zajímavé. Až dosud korejský gigant víceméně jen experimentoval s technologií na své řadě Galaxy Fold bez širšího vydání. Jednou spekulací by pak bylo, že Samsung zkoumá tuto novou duální technologii UDC pro své skládací zařízení. A i když to může být velmi dobře pravda, věříme, že tato technologie má širší důsledky a že touha používat kamery UDC pramení z potřeby mít tyto dvě kamery co nejdále od sebe, aby bylo možné získat dva různé úhly pohledu uživatele. To by mohlo vyžadovat umístění fotoaparátu v blízkosti spodní části telefonu kolem místa, kde se nyní nacházejí snímače otisků prstů pod displejem. Možná dokonce dojde ke spojení obou do jednoho optického modulu.

Patent nezachází příliš do detailů. Zobrazuje však maketu běžného telefonu se dvěma kamerami UDC, jednou nahoře a druhou dole. Další věcí zmíněnou v patentu je měření velikosti zornice. Myšlenka je, že velikost lidské zornice by se měla lišit v závislosti na světelných podmínkách. To by mohlo být použito jako dodatečné bezpečnostní opatření proti používání věcí, jako jsou fotografie nebo masky, k oklamání autentizace obličejem.

Koncept je to jistě zajímavý, ale je třeba poznamenat, že v této fázi se jedná pouze o koncept, nikoli o skutečný produkt nebo jakýkoli jeho náznak. Přesto budeme sledovat další vývoj.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno