První AR headset od Applu by mohl dostat vylepšený displej pro maximální ponoření, podle nové zprávy pocházející z Koreje. 

Vzhledem k tomu, že k jeho uvedení na trh dojde někdy na začátku roku 2023, nositelné zařízení by mohlo zaznamenat různé změny, počínaje panelem, přičemž další podrobnosti jsou uvedeny níže.

Displej použitý výslovně na AR headsetu se nazývá OLEDoS (OLED on Silicon) a bude pocházet od Samsungu i LG. V případě, že to nevíte, tito dva dodavatelé jsou také nasmlouvaní na poskytování displejů pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, takže pokud jde o kvalitu, oba výrobci jsou si dobře vědomi druhu kvalitních komponent, které Apple vyžaduje.

OLEDoS je technologie displeje, která obsahuje křemík místo skla a používá se speciálně pro produkty AR. Podle The Elec bude první náhlavní souprava Apple AR využívat panely od Sony, přičemž původní 2800PPI displeje budou upgradovány na 3500PPI, aby uživatelům poskytly okamžité zlepšení kvality obrazu. Společnost zopakovala, že je odhodlána vyvíjet produkty pro prostor rozšířené reality a má ve vývoji další dvě náhlavní soupravy pro AR , z nichž jedna má dostupnou cenu pro masy, po ní následují brýle pro AR.

Panely, které Samsung a LG hromadně vyrábějí, budou pravděpodobně použity ve druhé iteraci a podle předchozí zprávy by mohly mít displej 4000 PPI. Oba výrobci však údajně vyvíjejí OLEDoS s jemností až 7000 PPI, ale není potvrzeno, zda budou tyto pokročilé displeje použity v druhém modelu AR headsetu. Dokonce i obrazovka s 3500 PPI je nákladná na výrobu, takže by nemělo být překvapivé, pokud první produkt společnosti Apple v této konkrétní kategorii bude stát 2 000 $ a více, protože se předpokládá, že za to spotřebitelé zaplatí.

Náhlavní souprava Apple pro AR zaznamenala značný podíl zpoždění a vzhledem k tomu, že vývoj zařízení začal zhruba před sedmi lety, muselo dojít k podstatným překážkám. Naštěstí společnost a její talentovaní zaměstnanci tyto překážky překonali a na začátku příštího roku bychom měli vidět výsledky jejich práce.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno