Nejnovější data sdílená IDC ukazují, že s telefony společnosti Google to jde od vydání Pixel 4 z kopce, minimálně, co se jejich prodejních čísel týče.

Leckdo by si myslel, že telefon technologického a softwarového giganta bude mít na růžích ustláno, zejména s ohledem na fakt, že právě tato zařízení budou mít vždy jako první softwarový upgrade. Ale jak se zdá, tak tomu tak není a v dohledné době ani nebude.

Vlad Savov z Bloombergu se podělil o některá zajímavá fakta, která nám ukazují, jak moc se Google potápí.

Podle údajů sdílených IDC se Googlu od roku 2016 podařilo prodat pouze 27,6 milionů kusů telefonů Pixel. To je 1/10 prodejů Samsungu v roce 2021. Když to hodíme do kalkulačky, tak nám vyjde, že Googlu bude trvat 60 let, než prodá tolik telefonů jako Samsung za jediný rok, a to je šílený rozdíl, kvůli kterému se člověk musí ptát, sakra co dělá Google špatně?

Upřímně, Google ve skutečnosti nedělá nic špatně. Savov dále hovoří o tom, že Google není konkurencí pro Samsung, ale spíše pojistkou, protože Google nemá pro prodejce Androidu v USA jinou možnost, zvláště když LG tento trh opouští a opouští jej i HTC a čínské telefony nejsou v regionu příliš dobře přijímány. Takže tu zbývá už jen Sony, ale zde všichni víme, že jejich pozice není bůhví jaká.

Stále to neznamená, že Google přestane vyrábět telefony Pixel úplně. Ve skutečnosti zítra dostaneme řadu Pixel 7 a doufejme, že příští rok uvidíme řadu Pixel 8.

Každopádně konkurence je dobrá pro každého, protože nás motivuje k tomu věci zdokonalovat a zlepšovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno