Nová informace tvrdí, že čipová sada Qualcomm s číslem modelu SM7475 je testována s konfigurací tříklastrového CPU.

Vzhledem k tomu, že SM8475 se nakonec jmenoval Snapdragon 8 Plus Gen 1, samotné označení naznačuje, že nadcházející čip se bude jmenovat Snapdragon 7 Plus Gen 1.

Tweet sdílený Rolandem Quandtem hovoří o různých taktovacích frekvencích SM7475 nebo Snapdragonu 7 Plus Gen 1. Tvrdí, že primární jádro a zlatá jádra budou pracovat na 2,40 GHz, zatímco stříbrná poběží na 1,80 GHz. Ti, kteří následují uvedení čipové sady Qualcomm na trh, si všimnou, že specifikace diskutované v tweetu níže nejsou úplně jiné, než když společnost představila Snapdragon 7 Gen 1, který má následující konfiguraci.

  • Jedno hlavní jádro ARM Cortex-A710 běžící na frekvenci 2,40 GHz
  • Tři výkonná jádra ARM Cortex-A710 běžící na frekvenci 2,36 GHz
  • Čtyři efektivní jádra ARM Cortex-A510 běžící na frekvenci 1,80 GHz

Jak by mohl Snapdragon 7 Plus Gen 1 zvednout laťku ve srovnání se svým předchůdcem, je hromadná výroba pomocí lepšího výrobního procesu, kterým by v tomto případě byl 4nm uzel TSMC, který se pravděpodobně používá také k výrobě Snapdragonu 8 Gen 2. Ukázalo se, že 4nm proces TSMC je lepší než 4nm proces od Samsungu, což v konečném důsledku umožní novému SoC běžet na vyšších trvalých taktech, což vede k lepšímu výkonu a zároveň generování méně tepla.

Také tato tříklastrová konfigurace CPU by mohla být zcela odlišná ve srovnání s tím, co běží na Snapdragonu 7 Gen 1. Například hlavním jádrem by mohl být Cortex-X3, který má zcela odlišnou architekturu ve srovnání s Cortex-A710. Kromě toho jsme místo Cortex-A710 jako zlatých jader mohli vidět jádra Cortex-A715 v akci na Snapdragon 7 Plus Gen 1, takže by mezi těmito dvěma SoC bylo několik rozlišovacích atributů.

Domníváme se, že Qualcomm odhalí Snapdragon 7 Plus Gen 1 během výročního summitu Snapdragon Summitu, protože to je také místo, kde má být Snapdragon 8 Gen 2 oznámen. Pokud jde o výkon, máme pocit, že tento člen by mohl porazit Snapdragon 8 Gen 1 a přinést ještě větší hodnotu smartphonům, které nejsou vlajkovou lodí, a které budou uvedeny na trh v roce 2023.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno