iPhone 14 a nejnovější řada Apple Watch přicházejí s nejnovější bezpečnostní funkcí, detekcí pádů, která je ve výchozím nastavení zařízení povolena.

I když to funguje, jak bylo uvedeno dříve, v okamžiku, kdy vozidlo například nabourá do stromu a záchranné složky jsou následně upozorněny na nehodu, zdá se, že se vyskytují i falešné poplachy, například když je některé z výše uvedených zařízení se svým majitelem na horské dráze.

S informací přišla Joanna Stern z Wall Street Journal, která informovala o tom, že v zábavných parcích jako Dollywood a Kings Island, nejnovější Apple Watch náhodou spustily funkci Crash Detection. Z Kings Island bylo uskutečněno šest samostatných tísňových volání, když návštěvníci nastoupili na jednu z horských drah a neuvědomili si, že mají tuto funkci zapnutou. Dollywood také hlásil incidenty, jako je ten, který je popsán výše, a podle Coaster101 musely zábavní parky umístit u atrakcí cedule s varovným nápisem, aby zabránily takovýmto falešným poplachům.

Funkce Apple Crash Detection využívá zvuková data získaná mikrofonem iPhonu 14 nebo Apple Watch spolu s dalšími senzory k určení, zda došlo k havárii. Horská dráha pohybující se vysokou rychlostí s největší pravděpodobností oklame funkci a okamžitě spustí varovné hlášení. Majitelům se doporučuje, aby si před jízdou aktivovali režim Letadlo, aby se předešlo zbytečným potížím. Stačí jediné klepnutí a ušetří se spousta času a nesmyslných výjezdů záchranných složek, které mohou být potřeba někde jinde. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno