Vzhledem k neustálému úspěchu Applu s iPhonem je pravděpodobné, že společnost se bude muset v budoucnu držet trendu a jednou uvede na trh skládací telefon.

Jeden analytik však předpovídá, že pro zisk z tohoto uvedení, aniž by na to doplácely prodeje ostatních iPhonů bude tento konkrétní model muset stát kolem 2 500 $. Mějte na paměti, že první skládací vlajková loď Samsungu, Galaxy Fold, nebyla zdaleka tak drahá a její cena byla 1 980 $.

Neočekává se, že Apple uvede svůj první skládací iPhone před rokem 2025

Ben Wood, šéf výzkumu CCS Insight, v rozhovoru pro CNBC řekl, že uvedení skládacího iPhonu bude pro Apple riskantní krok. Nejen, že budou pravděpodobně nality miliardy do výzkumu a vývoje, ale také by to muselo být oceněno na úrovni, která neohrozí prodeje zbylých, tedy neskládacích iPhonů.

Aktuálně je nejdražším telefonem Apple iPhone 14 Pro Max, přičemž největší varianta úložiště má cenu úctyhodných 1 599 $. Wood věří, že pokud se u skládacího iPhonu vyvinou nějaké hardwarové nebo technické problémy, bude to pro kritiky „živná půda“ jednoduše kvůli dominantnímu postavení Applu na současném trhu. Analytik také říká, že technologický gigant se nakonec bude muset přiklonit ke skládacím zařízením, protože jejich popularita jednoduše roste.

Jedním z důvodů, proč může Applu trvat tak dlouho, než uvede na trh skládací iPhone, je to, že společnost údajně upřednostňuje ziskovost. Jiný analytik, Ming-Chi Kuo, se však domnívá, že jakmile Apple uvede tento skládací faktor na trh, stane se vítězem a mohl by dodat až 20 milionů kusů za jediný rok. Kuo si myslí, že za tento úspěch bude zodpovědný silný softwarový ekosystém Applu, který pomáhá integrovat více produktových řad a nechá tak konkurenci daleko za sebou.

Bohužel do samotného uvedení může zbývat ještě pár let, protože předchozí zpráva hovořila o tom, že Apple pravděpodobně nevstoupí na trh skládacích telefonů dříve než v roce 2025. Budeme tedy čekat na další úniky a informace od Applu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno