Zdá se, že Apple iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max se prodávají dobře, ale stejný úspěch nelze přiřknout levnějším modelům, které byly také uvedeny na trh letos.

Dokonce i větší verze, iPhone 14 Plus, od které se očekávalo, že se bude dobře prodávat kvůli svým přirozeným výhodám, čelí omezením výroby a situace je ještě horší, než se dříve očekávalo.

Montážní společnost Pegatron byla údajně nucena zastavit nábor po pouhých třech dnech, pravděpodobně kvůli přerušení výroby iPhone 14 Plus.

S poklesem výroby mezi 70-90 procenty uvádí Economic Daily News, že snížení objednávek iPhonu 14 Plus je možná největší v historii Applu během krátkého časového rozpětí od uvedení smartphonu na trh. Pamatujte, že když jsme naposledy informovali o omezení výroby iPhone 14 Plus, uvedli jsme, že tento model ani nepřekročil dvoutýdenní prodejní cyklus, než Apple učinil toto rozhodnutí, a tento neúspěch vyvíjí ještě větší tlak na montážního giganta společnosti Pegatron.

Podle China Times partner dodavatelského řetězce 12. října oznámil, že zahájí nábor zaměstnanců, aby pomohl uspokojit poptávku. Bohužel toto rozhodnutí bylo zrušeno 15. října, pouhé tři dny poté, co se Pegatron rozhodl přijmout další zaměstnance, což znamená, že omezení výroby iPhonu 14 Plus mělo nepříznivý dopad na živobytí potenciálně tisíců lidí.

Základní model iPhone 14 v současnosti sdílí stejný osud jako 6,7palcový, ale zákazníci projevili větší zájem o iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, pravděpodobně kvůli množství upgradů, které obsahují. Přestože byl iPhone 14 Plus chválen za sportovní četné vylepšení, jako je větší displej, lepší fotoaparáty a další, nedokázal zaujmout velké publikum.

Je možné, že za to mohou také faktory, jako je globální inflace, protože zvýšené životní náklady nahlodaly kupní sílu milionů uživatelů. Zda se situace zlepší, není jisté, ale výhledy zatím v tomto směru nejsou příliš dobré.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno