Nový únik benchmarku odhaluje, že MediaTek Dimensity 9200, což je údajně název připravovaného vlajkového smartphonu SoC společnosti, porazil Apple M1 běžící v páté generaci iPadu Pro.

Nevydaná čipová sada má údajně obsahovat výkonné jádro Cortex-X3 od ARM a bude pravděpodobně sériově vyráběna 4nm procesem TSMC.

Únik benchmarku AnTuTu sdílel čínský tipér Digital Chat Station a tvrdil, že konečné skóre patří Dimensity 9200, který také obsahuje GPU Immortalis-G715. Nově navržená grafická jádra spárovaná s Cortex-X3 poskytují konečné skóre 1 266 102, čímž překonávají M1 iPad Pro, který podle hodnocení AnTuTu získal celkové skóre 1 251 547.

Tipér říká, že test byl proveden při pokojové teplotě, která se obvykle pohybuje kolem 20 °C, a podle testu nejvyšší teplota čipsetu nepřesáhla 37 °C, přičemž udržela konzistentních 36 °C. Tyto nízké teploty naznačují, že zařízení použité k testování Dimensity 9200 bylo pravděpodobně vybaveno vylepšeným řešením chlazení a svou roli sehrál k dokonalosti také efektivní 4nm proces TSMC.

Dříve se Snapdragon 8 Plus Gen 1, který je sériově vyráběný pomocí stejné 4nm architektury, předvedl v herním testu v souboji s Apple A15 Bionic, což ukazuje, jak obrovského rozdílu lze dosáhnout změnou výrobce. Bude zajímavé sledovat, jak si Dimensity 9200 povede proti nadcházejícímu Snapdragonu 8 Gen 2, o kterém se také říká, že bude vyroben pomocí 4nm uzlu TSMC. Stojí za zmínku, že z nějakého zvláštního důvodu AnTuTu upřednostňuje čipové sady Android ve srovnání s vlastními čipy Apple řady A nebo M.

Znovu a znovu jsme viděli, jak čipsety Applu porážejí konkurenci v různých jednojádrových i vícejádrových zátěžích, takže možná až bude Dimensity 9200 testován pomocí jiných aplikací, získáme jasnější obrázek o jeho výkonu. Koneckonců, není snadné porazit M1, který byl navržen pro různé modely MacBooků, následovaný iMacem, než se dostal na iPad Pro. Zde máte smartphone SoC, který překonává čip určený pro větší stroje, takže musíme vidět více čísel, než vyneseme konečný verdikt.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno