Qualcomm se aktuálně soustředí na to, aby příští rok uvedl na trh Snapdragon 8 Gen 2 a podle jednoho tipéra bude mít vyšší energetickou účinnost než Snapdragon 8 Plus Gen 1

Jako bonus navíc aktualizace tvrdí, že nadcházející vlajková loď SoC společnosti Qualcomm poskytne oproti svému předchůdci zvýšení výkonu o 20 procent.

Vzhledem k tomu, že Qualcomm použije 4nm proces TSMC pro Snapdragon 8 Gen 2, Yogesh Brar věří, že nový SoC by měl vykazovat podobné metriky účinnosti jako Snapdragon 8 Plus Gen 1. Jak Yogesh vytvořil svůj tweet, vypadá to, že viděl vlajkovou loď operoval se Snapdragonem 8 Gen 2, odtud pochází jeho tvrzení. Také říká, že čipová sada běží chladně, ale nesdílí žádné tepelné informace, takže nemůžeme komentovat, jak bude fungovat, když bude delší dobu namáhán.

Co se týče rozpadu CPU, ty detaily jsou následující. Mějte na paměti, že Cortex-X2 Snapdragonu 8 Plus Gen 1 běží na stejné frekvenci jako Cortex-X3 v Snapdragonu 8 Gen 2. Cortex-X3 je však vyroben na vylepšené architektuře. Podobně se říká, že Qualcomm používá nejnovější jádra Cortex-A715 od ARM, takže spárování těchto jader a Cortex-X3 pravděpodobně povede ke zvýšení výkonu.

  • Jedno jádro Cortex-X3 běží na 3,20 GHz
  • Dvě jádra Cortex-A715 běžící na frekvenci 2,80 GHz
  • Dvě jádra Cortex-A710 běžící na frekvenci 2,80 GHz
  • Tři Cortex-A510 běžící na frekvenci 2,00 GHz

Yogesh nezmínil, zda Qualcomm připravuje dvě verze Snapdragonu 8 Gen 2, takže počkáme a uvidíme, zda v následujících dnech dostane aktualizaci. Prozatím máme první dojem, že Qualcomm udělal chytrý krok a přešel na TSMC pro svůj 4nm proces. Důkazem převahy tohoto uzlu ve srovnání se 4nm technologií Samsungu je dřívější herní benchmarkový test , kde Snapdragon 8 Plus Gen 1 poráží Apple A15 Bionic.

Vzhledem k tomu, že společnost Qualcomm oficiálně oznámila data svého výročního summitu Snapdragon Summit , nebude to dlouho trvat, než uvidíme, co pro nás společnost chystá.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno