Všechny moderní, špičkové smartphony sdílejí jednu věc a to vynikající kamerový systém.

Získáte přístup k hlavnímu fotoaparátu, ultraširokoúhlému fotoaparátu, teleobjektivu a někdy také makro fotoaparátu. Přestože jsou tyto fotoaparáty vynikající, nemůžete nasadit objektivy plné velikosti, které byste normálně nasadili na bezzrcadlovku. No, Xiaomi 12S Ultra Concept se to snaží změnit.

Xiaomi pokročilo a představilo Xiaomi 12S Ultra Concept ve spolupráci se společností Leica a umožňuje vám připojit čočku fotoaparátu k fotoaparátu vašeho smartphonu. Společnost uvedla, že k telefonu můžete připojit modul objektivu Leica M-series.

Pro lepší pochopení se můžete podívat na obrázek níže.

Kromě toho je Xiaomi 12S Ultra Concept vybaven také dvěma jednopalcovými snímači, včetně středového snímače, který lze připojit k modulu objektivu. Je bezpečné hádat, že společnost používá kamerový senzor Sony IMX989, který jsme viděli na standardním 12S Ultra.

V době psaní tohoto článku není jasné, zda můžete ke smartphonu připojit další moduly objektivu Leica a získat tak větší flexibilitu, ale s konceptem Xiaomi 12S Ultra Concept společnost slíbila mnohem lepší „optický výkon“, když se rozhodnete pro konfiguraci.

Xiaomi nám bohužel neposkytlo žádné další podrobnosti, jako jsou možnosti objektivu nebo specifikace smartphonu. Vzhledem k tomu, že koncept Xiaomi 12S Ultra je stále konceptem, možná se nikdy nestane realitou. Pokud se však podíváte pozorně, objektiv může klesnout až na f/16, z f/1,4. Video sdílené společností Xiaomi na svém kanálu Weibo také potvrzuje, že uživatelé budou mít přístup k funkcím, jako je zaostření, zebrované čáry, histogram a 10bitové snímání RAW.

Nejsme si také jisti, zda se tato technologie přiblíží komerčně dostupným smartphonům, ale je více než bezpečné říci, že tento krok je odvážný a může posunout fotografování chytrými telefony na další úroveň.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno