Apple AR, o němž se říká, že se začne masově vyrábět v březnu 2023, má podle všeho obsahovat velmi pokročilé technologie.

Bohužel se říká, že to vše má svou cenu, přičemž nositelné zařízení má při uvedení na trh stát až 3000 dolarů. Cena mezi 2 000 až 3 000 USD může zákazníky odradit od nákupu, ale Mark Gurman z Bloombergu naznačuje, že jde o špičkový produkt s nejnovější generací senzorů a čipů.

Dalším důvodem, proč by Apple mohl být nakloněn účtovat zákazníkům tučnou částku, je to, že společnost údajně začíná s velmi malou počáteční várkou svých AR headsetů. Pegatron je údajně výhradním výrobcem tohoto zařízení, přičemž roční dodávky se očekávají mezi 0,7-0,8 miliony kusů. Toto číslo se neblíží ostatním ročním dodávkám produktů společnosti Apple, které technologickému gigantovi přinášejí miliardy příjmů.

Vzhledem k tomu, že se říká, že AR headset je zaměřen na specializované publikum, bude mít omezený dosah a v důsledku toho méně zásilek. Aby se to Applu a jeho montážnímu partnerovi Pegatron vyplatilo, je třeba dosáhnout vysoké ceny, aby bylo uvedení na trh ziskové, což by obě strany motivovalo k budoucím partnerstvím. Tato partnerství se pravděpodobně zhmotní prostřednictvím hromadné výroby budoucích produktů AR a Apple má v plánu další dva telefony a jeden pár chytrých brýlí.

Gurman dříve uvedl, že AR headset bude dodáván s 16GB RAM spolu se stejnou čipovou sadou M2. Není potvrzeno, zda tento SoC bude fungovat na stejné výkonnostní úrovni jako Apple MacBook Pro a MacBook Air. Pokud jste zapomněli, nejnovější modely iPadu Pro se stejnou čipovou sadou jsou pomalejší, ale to je pravděpodobně kvůli prostorovým omezením. Kromě toho množství kamer a displeje s vysokým rozlišením pravděpodobně učiní zážitek ze sledování obsahu se smíšenou realitou jak z jiné planety.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno