Jsme na konci roku 2022, ale to neznamená, že se nedočkáme zajímavých chytrých telefonů. 

Vivo, společnost, která se obvykle rozhodne uvést svou vlajkovou loď na trh koncem roku, se už nějakou dobu připravuje. O řadě Vivo X90 jsme za posledních pár měsíců hodně slyšeli a nové telefony přinesou spoustu vylepšení včetně 1palcového snímače fotoaparátu spolu s MediaTek Dimensity 9200, který se zatím osvědčil jako velmi energeticky nenáročný.

Řada Vivo X90 měla být oficiálně uvedena v prosinci, později tohoto roku. Poté, co se na internetu objevilo uniklé video, se vivo rozhodlo změnit datum oznámení a nyní bude celá série oficiálně uvedena 22. listopadu,  tedy jen za týden.

Vivo uspořádá akci v Číně, kde se poprvé podíváme na nadcházející telefon. V sérii budou tři telefony a všechny budou mít špičkové specifikace a ano, dostáváme také červenou variantu, která vypadá skvěle.

Řada vivo X90 poběží čipovou sadou MediaTek Dimensity 9200 a telefon bude k dispozici až ve čtyřech paměťových/úložných variantách, které si můžete prohlédnout níže. Základní varianta bude k dispozici ve třech barvách, černé, červené a modré.

  • 8/128 GB
  • 8/256 GB
  • 12/256 GB
  • 12/512 GB

Za zmínku také stojí, že dostaneme celkem tři telefony; počínaje základním vivo X90, vivo X90 Pro a vivo X90 Pro+. Každá je o něco lepší než ta druhá.

Když se přesuneme na vivo X90 Pro, dostaneme možnost vybrat si z černé nebo červené a bude k dispozici v následující konfiguraci paměti/úložiště.

  • 8/256 GB
  • 12/256 GB
  • 12/512 GB

V neposlední řadě získáme monstrum, kterým je Vivo X90 Pro+, který přijde s nejlepší sadou specifikací mezi ostatními telefony. Například varianta Pro+ bude dodávána se Snapdragonem 8 Gen 2 namísto MediaTek Dimensity 9200 spolu s 1palcovým snímačem od Sony. Dá se také s jistotou předpokládat, že vivo bude agresivně tlačit X90 Pro+ na mezinárodní trh. Na úplný obrázek si budeme muset počkat do úterý, příštího týdne, ale zatím se řada Vivo X90 rýsuje jako velmi zajímavá.

Hlavní věc, která mě opravdu zajímá, je, jak se MediaTek Dimensity 9200 spáruje se Snapdragonem 8 Gen 2. Ten by měl být oznámen v nadcházejících dnech, tak mějte oči na stopkách stejně jako my.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno