Snapdragon 8 Gen 2 dosáhl nového milníku, pokud jde o špičkové čipové sady Android, a překvapivá věc na nejnovějších číslech je, že nejnovější SoC společnosti Qualcomm toho dosáhl při výchozím taktu.

Na Geekbench 5 bylo Vivo X90 Pro Plus spatřeno se Snapdragonem 8 Gen 2, přičemž Ice Universe na jeho tweetu komentovalo, že jádro Cortex-X3 této verze pracuje na 3,20 GHz. Frekvence je o něco nižší než u overlockované SoC verze, která běží na 3,36 GHz. Dokonce i poté tato čipová sada získává nový rekord tím, že překročí hranici 5 000 bodů ve vícejádrovém testu srovnávací aplikace a získala skóre 5 106.

Qualcomm stále potřebuje něco udělat s jednojádrovým výkonem, protože ten je stále nedostatečný, ale jsme ohromeni Snapdragonem 8 Gen 2, pokud jde o vícejádrové pracovní zatížení. Tyto výsledky lze přičíst novému clusteru CPU ‚1 + 4 + 3‘, který čip používá, kde nyní k dosažení tohoto vysokého skóre používá čtyři zlatá jádra běžící na 2,80 GHz.

Na tomto výsledku je zajímavé, že navzdory tomu, že běží na výchozích taktech, je Snapdragon 8 Gen 2 běžící v X90 Pro Plus rychlejší než ten, který běží v Galaxy S23 Ultra. Dříve stejná benchmarková aplikace odhalila, že vlajková loď Samsungu měla stejný SoC, ale její Cortex-X3 běžel na 3,36 GHz místo 3,20 GHz . Díky tomu by měl být Galaxy S23 Ultra papírově rychlejší, ale naopak telefon získává nižší vícejádrové skóre než X90 Pro Plus.

Je možné, že se Samsung záměrně pokouší utlumit procesor, aby prodloužil životnost baterie, protože dodatečné teplo může snížit schopnost článku udržet maximální úroveň nabití po delší dobu. Vzhledem k tomu, že komerční jednotky rodiny Samsung Galaxy S23 ještě nebyly vydány, nemůžeme komentovat, jak bude Snapdragon 8 Gen 2 v těchto modelech fungovat.

I přes tento výkonnostní skok je nejnovější A16 Bionic od Applu stále rychlejší, i když je třeba konstatovat, že A15 Bionic již není další v řadě jako druhý nejrychlejší mobilní čipset, a to je něco, na co by měl být Qualcomm hrdý.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno