Qualcomm představil svůj nejnovější čip Snapdragon 8 Gen 2 s řadou pokrokových vylepšení, která „revolucionizují vlajkové smartphony“ s „přelomovým“ zážitkem. 

Nový čip bude k dispozici u většiny vlajkových lodí, které budou uvedeny na trh koncem tohoto roku. Zatímco čip Snapdragon 8 Gen 2 je z hlediska výkonu docela slibný, stále se mu v benchmarcích nedaří porazit nový čip A16 Bionic od Applu.

Qualcomm v tuto chvíli teprve odhalil čip a bude trvat měsíce, než spatří světlo v nadcházejících vlajkových smartphonech. Skóre Geekbench čipu Snapdragon 8 Gen 2 se však objevilo online, kde ve srovnání s jeho předchůdcem vykazuje obrovský nárůst výkonu. Čip Snapdragon 8 Gen 2 má jednojádrové skóre 1480 a vícejádrové skóre 5160. I když jsou benchmarky působivé, stále zaostává za čipem A16 Bionic společnosti Apple.

Apple A16 Bionic poráží čip Snapdragon 8 Gen 2 od Qualcommu s jednojádrovým skóre 1874 a vícejádrovým skóre 5372. Je vidět, že čip Applu v modelech iPhone 14 Pro dosáhl výrazně vyššího skóre než Qualcomm. Další srovnání ukazuje, že loňský čip A15 Bionic v modelech iPhone 13 Pro a nižších modelech iPhone 14 je také rychlejší než čip Snapdragon 8 Gen 2 s jednojádrovým výkonem 1709.

Ve srovnání s čipem Snapdragon 8 první generace nabízí druhá generace 35procentní nárůst výkonu CPU a 25procentní nárůst výkonu GPU. Kromě toho se může pochlubit také vyšší energetickou účinností, což umožňuje delší životnost baterie. Podobně jako čip Apple A16 Bionic v modelech iPhone 14 Pro je čip Snapdragon 8 Gen 2 postaven na 4nm procesu TSMC s vylepšeným výkonem a energetickou účinností.

Jak již bylo zmíněno dříve, čip Snapdragon 8 Gen 2 bude dostupný s vlajkovými smartphony Android v následujících měsících a příštím roce. Další podrobnosti o čipu si můžete prohlédnout v našem oznámení. Brzy se podělíme o další srovnání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno