Vzhledem k tomu, že Apple oficiálně spustil svou funkci nouzového SOS přes satelit pro iPhone 14, další společností, která přinese podporu satelitní komunikace, je Samsung s nadcházející řadou Galaxy S23.

Jediný rozdíl je v tom, že příští rok se možná dočkáme dalších funkcí. Apple nevypustil na oběžnou dráhu své satelity, ale místo toho se spojil s Globalstar, aby přinesl satelitní komunikaci do všech modelů iPhone 14. Podle Alvina na Twitteru má Samsung v úmyslu přinést stejnou úroveň komunikace do své rodiny Galaxy S23 prostřednictvím spolupráce s Iridium Communications, americkou firmou, která provozuje 66 aktivních satelitů.

Vzhledem k tomu, že USA jsou největším výrobcem smartphonů z hlediska generování příjmů, dávalo by smysl, aby společnost Samsung uzavřela partnerství s Iridium Communications, což by zákazníkům poskytlo větší pobídku k upgradu na Galaxy S23, protože by se stal nezbytným nástrojem, jak se dostat z nepříjemných situací. Po zjištění dalších informací o Iridiu jsme se také dozvěděli, že rozmístěné satelity společnosti využívají hlasovou i datovou komunikaci.

V současné době mohou všechny modely iPhone 14 komunikovat se satelity pouze prostřednictvím specializovaných textových zpráv, jejichž odeslání trvá několik sekund kvůli obrovské vzdálenosti. Pokud Samsung dokáže najít způsob, jak přinést hlasovou satelitní komunikaci do všech modelů Galaxy S23, můžeme mít vítěze. Všechny modely Galaxy S23 prodávané po celém světě mají údajně obsahovat Snapdragon 8 Gen 2 od Qualcommu, který je také vybaven integrovaným modemem Snapdragon X70 5G, který pravděpodobně poskytuje podporu satelitní komunikace rovnou „po vybalení“.

Modely iPhone 14 jsou vybaveny modemem Qualcomm Snapdragon X65, který byl pro Apple kritickou součástí při zavádění podpory textových zpráv mezi satelity Globalstar. Je možné, že Galaxy S23 s rychlejším 5G modemem může také získat výhodu ve spolehlivosti komunikace, ale v tuto chvíli je detailů extrémně málo. Více informací by mělo být k dispozici v následujících týdnech, pak budeme vědět, do jaké míry hodlá Samsung v této kategorii předběhnout Apple.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno