Zdá se, že Xiaomi si myslí, že Snapdragon 8 Gen 2 prolomil prokletí smartphonů Android, které jsou pomalejší než Apple řady A. 

Nové tvrzení ukazuje, že vlajková loď SoC společnosti Qualcomm může dosáhnout 42procentního zlepšení výkonu GPU, čímž porazí A16 Bionic.

Vzhledem k tomu, že řada Xiaomi 13 bude uvedena na trh 19. prosince, čínský gigant chce pravděpodobně co nejvíce propagovat schopnosti svých špičkových smartphonů, počínaje srovnáním výkonu. Apple A16 Bionic je v současné době nejrychlejší čip napájející mobilní telefon, ale Xiaomi chce snížit jeho výkon tím, že do centra pozornosti dostane statistiky Snapdragon 8 Gen 2.

Podle upoutávky společnosti sdílené uživatelem Twitteru Alvinem přináší Snapdragon 8 Gen 2 37procentní zlepšení výkonu CPU a je srovnatelný s 6jádrovým clusterem A16 Bionic. Strojově přeložené informace přímo neporovnávají výkon Snapdragonu 8 Gen 2, ale upoutávka odhaluje, že výsledky pocházejí z laboratoře Xiaomi, což může znamenat, že čísla mohou být mírně nebo extrémně zmanipulovaná.

Nejnovější čipová sada Qualcommu také může dosáhnout 42procentního zlepšení výkonu v graficky náročných testech, díky čemuž je údajně rychlejší než 5jádrový GPU A16 Bionic. Bez ohledu na to, co Xiaomi tvrdí, je třeba našim čtenářům připomenout, že v Geekbench 5 se Snapdragon 8 Gen 2 přiblížil výkonu A16 Bionic, ale nepřekonal ho. Jistě, existuje obrovský rozdíl mezi nejnovější čipovou sadou a Exynos 2200, ale podle výsledků, které jsme pokryli, si Apple nadále udržuje své vedení.

Jeden test, který považujeme za zajímavý, je kategorie GPU. Dimensity 9200, který má být o něco pomalejší než Snapdragon 8 Gen 2, porazil GPU A16 Bionic v GFXBench a se slušnou rezervou. Podle těchto tvrzení je těžké neignorovat výkon Adreno 740 Snapdragon 8 Gen 2 a jak blízko by se mohl přiblížit A16 Bionic. V žádném případě bychom tvrzení Xiaomi neměli věřit a měli bychom čekat na skutečné výsledky, které tyto informace potvrdí nebo vyvrátí, takže zůstaňte naladěni na další podrobnosti, které pro vás sledujeme.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno