Apple nedávno oznámil novou řadu iPhone 14 Pro s významnými vylepšeními v oblasti fotoaparátu.

Poprvé je nyní iPhone vybaven 48MP fotoaparátem, který dokáže zachytit více detailů. Nyní slyšíme, že iPhone 15 bude dodáván s „nejmodernějšími“ obrazovými snímači Sony pro lepší výkon při slabém osvětlení.

Podle zprávy od Nikkei bude iPhone 15 od Apple obsahovat zásadní vylepšení fotoaparátu díky obrazovým senzorům Sony pro výkon při slabém osvětlení. Na rozdíl od standardních snímačů zdvojnásobí pokročilé obrazové snímače Sony saturaci v pixelech, což jim umožní zachytit více světla. Podle zdroje bude schopen pořídit lepší detaily obličeje člověka s dostatkem světla v pozadí.

Zatímco fotoaparát iPhone 14 Pro je docela schopný v situacích se slabým osvětlením, Apple se možná snaží posunout věci na jinou úroveň s iPhone 15. S potenciálním obrazovým snímačem Sony využívá polovodičovou architekturu, která hromadí fotodiody a tranzistory, různé vrstvy, což zvyšuje počet fotodiod. Nakonec to umožní pixelům zachytit více světla a zlepšit výkon při slabém osvětlení. Kromě toho bude v hlavním fotoaparátu potenciálně použit obrazový snímač Sony v iPhone 15.

Je příliš brzy na to dělat závěry, zda všechny modely iPhone 15 budou obsahovat nový senzor Sony. Podle nedávných zvěstí budou pouze modely iPhone 15 Pro přicházet s exkluzivními funkcemi, jako je čip A17 Bionicportem USB-C, lepším nastavením fotoaparátu, zvýšenou pamětí RAM a mnoho dalšího. Již dříve jsme také slyšeli, že společnost pracuje na periskopickém teleobjektivu pro vylepšení 10x optického zoomu pro lepší konkurenceschopnost s Android smartphony.

Protože konečné slovo má Apple, určitě berte novinky s rezervou. Jakmile budou k dispozici další podrobnosti, budeme vás o nich informovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno