Apple potvrdil svou dominanci v oblasti‚ True Wireless Stereo‘ neboli bezdrátových sluchátek pro Q3 2022 díky popularitě nově uvedených AirPods Pro 2.

Celkově má ​​Apple dvouciferný podíl na trhu, zatímco jeho nejbližším konkurentem je Samsung, zaostává s podílem, který je třikrát menší.

Nová zpráva zveřejněná společností Canalys uvádí, že podíl společnosti Apple na trhu v kategorii TWS byl 30,9 procenta, přičemž celkové dodávky činily 23,8 milionů kusů za 3. čtvrtletí 2022. AirPods Pro 2 společnosti tvořily 20 procent těchto zásilek, což znamená 4,2 milionů kusů, což je působivý. Technologický gigant zaznamenal ve srovnání s Q3 2021 růst jak podílu na trhu, tak dodávek, což je výkon, který nedokázal zopakovat jeho nejbližší konkurent Samsung.

Bezkonkurenční postavení Applu na tomto trhu se vysvětluje tím, že Samsung drží druhou pozici pouze s 9,6procentní podílem na trhu. Stručně řečeno, Apple má více než trojnásobek tržního podílu, který má v současnosti Samsung, přičemž Samsung ztratil roční růst o 12 procent ve srovnání se stejným čtvrtletím před rokem. Korejský gigant během tohoto období vyexpedoval 7,4 milionu kusů.

Navzdory úspěchu Applu na trhu TWS a celosvětové popularitě AirPods Pro 2 se celkový trh se zvukem meziročně snížil o 4 procenta na 113,6 milionů kusů. Naštěstí TWS byla podkategorie, která zaznamenala určitý růst, přičemž dodávky vzrostly meziročně o 6 procent na 76,9 milionů kusů. Jedním z důvodů, proč se společnosti Apple podařilo ovládnout tento trh, je pravděpodobně skálopevná softwarová integrace jeho sestavy AirPods s dalšími produkty.

Na rozdíl od běžných bezdrátových sluchátek má Apple ve svých AirPods vlastní čipy, které se bezproblémově a rychle připojují k iPhonu nebo iPadu a zcela odstraňují vrstvu nepříjemností. Popularita AirPods Pro 2 navíc pravděpodobně souvisí s jejich seznamem upgradů spolu s tím, jak rychle online prodejci snížili jejich cenu. Dokonce i nyní se AirPods Pro 2 nadále prodávají na místech, jako je Amazon, za 199,99 $ , což je pod jejich MSRP.

Stejně jako původní AirPods Pro byla i druhá generace modelů uvedena na trh za 249,99 $.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno