Nothing Phone 1 měl před svým uvedením na trh obrovský humbuk, zejména potom kolem svého designu, ale bohužel se nedostal do USA, což je největší trh s mobilními tzelefony.

Nyní zakladatel Carl Pei v nejnovějším rozhovoru o vstupu na tento trh objasňuje své záměry a zároveň zdůrazňuje, proč jeho nejnovější společnost hned nevstoupila do tohoto regionu.

Je udivující, že Nothing Phone 1 byl uveden na trh ve 40 zemích, a přesto mezi nimi nebyly USA. Pei v nejnovějším rozhovoru pro CNBC vysvětluje, proč tam mid ranger nemohl dorazit a vzít si část trhu s iPhony.

Důvod, proč jsme nespustili zařízení v USA, je ten, že potřebujete spoustu další technické podpory pro podporu všech operátorů a jejich jedinečných úprav, které potřebují na Androidu. Cítili jsme, že jsme nebyli připraveni dříve. Nyní jednáme s některými dopravci v USA o možném uvedení budoucího produktu.“

Kanada je také dalším trhem, který Nothing ignorovalo, ale mohlo to být ze stejného důvodu. Za společností stojí tvůrce iPodu Tony Fadell a VC divize GV společnosti Alphabet, takže je vysoce pravděpodobné, že Pei využil své znalosti a zdroje k získání významných informací o tom, jak s telefonem proniknout na americký trh. Zakladatel také věří, že spotřebitelé v této zemi projevili obrovský zájem a věří, že jakmile tam uvede smartphone, bude následovat okamžitý úspěch.

Určitě je to trh, kde už je o naše produkty velký zájem. A pokud tam uvedeme naše chytré telefony, jsem si jistý, že bychom mohli dosáhnout významného růstu.

Zhruba třetina prodejů Nothing Ear (stick), dvojice bezdrátových sluchátek společnosti, pocházela z USA, takže zájem samozřejmě je. Trh smartphonů je však šíleně přeplněný prostor a telefon musí mít konkurenceschopnou cenu, pokud má uspět. Koneckonců, neobsahuje vlajkovou loď čipsetu ani šíleně špičkový fotoaparát, což znamená, že přinejmenším bude konkurovat nejdostupnější nabídce společnosti Apple, iPhone SE a Samsungu.

Uvidíme, jaká bude nakonec strategie Nothing s telefonem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno