Samsung dominuje trhu se skládacími zařízeními od té doby, co vydal původní Galaxy Z Fold, a přestože jsme od toho okamžiku již ušli dlouhou cestu, na trh vstupuje stále více konkurentů.

Oppo konečně oznámilo Oppo Find N2 a Find N2 Flip, dva samostatné telefony postavené na stejném základě, se stejným cílem – sesadit z trůnu to nejlepší, co nabízí Samsung a zřejmě i další společnosti.

Oppo Find N2 a Find N2 Flip jsou skládací telefony druhé generace od Oppo a díky svému základu mohou nabídnout vynikající hardware.

Oppo Find N2 se vyhýbá obvyklému tvarovému faktoru, který vidíme u skládacích telefonů, a volí mnohem kompaktnější telefon, který vypadá hodně jako cestovní pas nebo kniha. Telefon vypadá dobře, o tom není pochyb

Telefon bohužel poběží na Snapdragonu 8+ Gen 1, 12GB RAM s 256GB úložištěm. Získáte také 4 250 mAh baterii spolu s 67W rychlým nabíjením. Vnější strana telefonu je opravdu dobře propracovaná, s matným povrchem po celé desce a vypadá opravdu dobře. Oppo odvedlo skvělou práci při snížení hmotnosti telefonu na pouhých 233 gramů, což je o něco těžší než Galaxy S22 Ultra, ale také menší.

Oppo Find N2 je dodáván s 5,54palcovým externím AMOLED displejem, který disponuje obnovovací frekvence až 120 Hz, přičemž vnější displej má poměr stran 17,7:9, takže je kratší a širší než u některých konkurentů. Když přejdeme na vnitřní displej, uvítá vás 7,1palcový AMOLED LTPO displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, ale nižším rozlišením. Oppo hovořilo o tom, jak Find N2 a Find N2 Flip přicházejí s „Flexion Hinge“, což by mělo vést k lepší kvalitě pantů, menšímu mačkání a obecnému zlepšení výkonu oproti minulým telefonům a konkurenci.

Pokud jde o optiku, Oppo Find N2 přichází s 50MP širokoúhlým hlavním fotoaparátem IMX890, 48MP ultraširokoúhlým fotoaparátem a 32MP 2x teleobjektivem. Oba fotoaparáty na přední straně jsou 32megapixelové senzory.

Pro zájemce bude Oppo Find N2 k dispozici v černé, zelené a bílé barvě. Je smutné, že v době psaní tohoto článku je telefon opět exkluzivní pouze pro Čínu a v současné době nejsou žádné plány na uvedení telefonu mimo Čínu. Společnost také neuvedla předběžné datum vydání, ale předpokládáme, že by měl vyjít někdy příští rok.

Pokud Oppo Find N2 není váš šálek čaje, pak se můžete poohlédnout po levnějším Oppo Find N2 Flip. Tento telefon bude vydán globálně a bude uveden na trh začátkem roku 2023. Můžete mu říkat Galaxy Z Flip 4 na steroidech a my vám hned řekneme proč.

Find N2 Flip nabídne externí obrazovku s úhlopříčkou 3,26 palce a 6,8palcovou vnitřní obrazovku s obnovovací frekvencí 120 Hz. Oppo tvrdí, že záhyb je podstatně zmenšen.

Také se nám dostalo do rukou několik dalších podrobností od společnosti Oppo, počínaje skutečností, že získáte čipovou sadu MediaTek Dimensity 9000 Plus s grafickým čipem MariSilicon X, baterii 4 300 mAh, 44W kabelové nabíjení a stejný pant jako jeho skládací bratr. Hlavní fotoaparát je 50megapixelový a přední 32megapixelový. Na zadní straně je další fotoaparát, ale Oppo neprozradilo jeho detaily. Odhadujeme, že se díváte na ultraširoký snímač.

Obě skládací zařízení budou prozatím uvedena výhradně v Číně, přičemž flipová varianta se na globální trh dostane v blíže nespecifikovaném čase.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno