Elon Musk se snaží získat peníze, kde se jen dá, po nedávnem masivním prodeji akcií společnosti Tesla nyní spustil Twitter Blue, který je měsíčně zpoplatněn a zdá se že plánů má ještě více.

Musk se snaží udělat z Twitteru ziskový byznys a získat co nejrychleji zpět maximum finančních prostředků, ovšem jak se zdá, tak k tomu mohou vést i velmi kontroverzní rozhodnutí jako nucení uživatelů sdílet svá data, což je v přímém rozporu s pravidly App Store společnosti Apple.

Nové informace zveřejněné ne webu Platformer uvádějí, že uživatelům by se zobrazilo oznámení na celou obrazovku a tento krok by nemohli přeskočit, pokud budou chtít službu nadále využívat. V současné době, stejně jako Facebook a Google, Twitter umožňuje uživatelům odhlásit se ze sledování, ale to může být minulostí.

Lidé obeznámení s plány Twitteru uvádějí, že změna bude zpočátku rozšířena na přibližně 1 procento Američanů, aby viděli, jak zareagují, než ji rozšíří plošně na každého, kdo aplikaci používá. Snad jediný způsob, jak se vyhnout této překážce, je přihlásit se k odběru Twitter Blue, ale to by znamenalo platit měsíčně 8 $ nebo 11 $, pokud jste uživatelem iPhonu.

Twitter údajně chce, aby se uživatelé násilně vzdali svých dat, protože Twitter Blue nezabrání společnosti ve ztrátě peněz, protože se odhaduje, že společnost bude stát 6 dolarů v tržbách na předplatitele. Když se Muskovi podaří tuto změnu zavést, tak násilné souhlasy uživatelů s prodejem jejich dat a umožněním sledování službou je přímým porušením pravidel App Store společnosti Apple.

Podle pokynů App Store Review Guidelines společnosti Apple nelze uživatelům umožnit používat aplikaci nebo službu za účelem sledování. Na základě těchto informací by Twitter porušoval pokyny a může donutit Apple, aby aplikaci ze svého obchodu odstranil.

Za předpokladu, že Apple odstraní Twitter z App Storu, podle mandátu EU by aplikaci bylo možné na platformě opět nalézt prostřednictvím alternativních třetích stran, které budou moci na zařízeních Apple prodávat software, ale to jen v případě, že bude z App Store odstraněna. Právě teď Twitter žongluje s dalším snižováním nákladů, včetně nevyplácení odstupného zaměstnancům, kteří byli propuštěni. Stručně řečeno, rýsuje se tu řada velkých problémů a Musk zkouší, kam až může zajít.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno