Již dříve se říkalo, že Apple uvede na trh iPhone SE 4 v roce 2024 s velkým přepracováním. Zdá se však, že společnost by mohla opustit své plány kvůli vyšším výrobním nákladům a nižší poptávce.

Apple analytik Ming-Chi Kuo dnes v sérii tweetů uvedl, že Apple pravděpodobně zruší nebo odloží iPhone SE 4 kvůli nižší poptávce a vyšším cenám komponent. Dodávky smartphonů střední a nižší úrovně, jako jsou iPhone SE 3, iPhone 13 mini a iPhone 14 Plus, zůstávají podle Kua nižší, než Apple předpokládal.

Již dříve se hovořilo o tom, že iPhone SE 4 bude mít podobný design jako iPhone XR. Pokud Apple plánuje uvést nový design do řady SE, Kuo zmiňuje, že to bude vyžadovat vyšší náklady a prodejní ceny ve srovnání s iPhone SE 3. Od této chvíle by Apple musel „přehodnotit umístění produktu a návratnost investic“ pro iPhone SE 4. Analytik také naznačuje, že Apple by musel snížit zbytečné náklady na vývoj produktu, aby prorazil „výzvy globální ekonomické recese v roce 2023“.

Jak již bylo zmíněno, dříve se očekávalo, že Apple uvede iPhone SE 4 v roce 2024. Pokud Apple bude pokračovat ve svých plánech, zařízení bude vypadat docela podobně jako iPhone XR. To znamená, že společnost ustoupí od Touch ID v tlačítku napájení. Společnost mohla buď použít Face ID v zářezu, nebo umístit ověřovací systém Touch ID v tlačítku napájení.

Pokud jde o zbytek designu, iPhone SE 4 bude uveden na trh s větším 6,1palcovým displejem se zářezem. Typ displeje je v tuto chvíli nejasný, protože analytik Ross Young uvedl, že společnost se nerozhodla mezi OLED a LCD panely pro zařízení. Protože konečné slovo má Apple, určitě berte novinky s rezervou. Budeme vás informovat o dalším vývoji.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno