Několik majitelů iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max si stěžuje na vodorovné čáry, které se objevují po zapnutí jejich zařízení.

K tomuto problému dochází pouze během spouštěcí fáze, ale protože se problém neprojevuje v jiných modelech, může to být důvodem k obavám, protože v budoucnu může dojít k dalším problémům, pokud nebudou vyřešeny právě teď.

Člen fóra MacRumors, Infernoqt, si tohoto problému všiml 22. prosince a řekl, že vodorovné čáry se nezobrazují pokaždé, když se iPhone zapíná, což naznačuje, že problém je náhodný. Poté, co měl iPhone 14 Pro dva týdny a zeptal se na Redditu, Infernoqt zjistil, že stejný problém má více lidí.

Ahoj, Dostal jsem úplně nový iPhone a všiml jsem si, že když se telefon zapíná , na obrazovce blikají vodorovné čáry. Nestává se to pokaždé, jen náhodně. Ale (mám pocit), že k tomu dochází častěji, když se vaše obrazovka sama vypne po časovém limitu. Nepamatuji si, že jsem ty řádky viděl před iOS 16.2, ale mám ten telefon jen 2 týdny. Navštívil jsem fórum reddit a 5 lidí řeklo, že mají stejný problém, což znamená že by to neměl být problém s hardwarem.“

Jeden majitel iPhone 14 Pro Max, který vystupuje pod jménem u/1LastOutlaw8 na Redditu, uvedl, že jeho iPhone 14 Pro Max trpěl stejným problémem. I po cestě do obchodu Apple technik konstatoval, že nic není v nepořádku, i když vodorovné čáry nezmizely ani po provedení tvrdého resetu nebo aktualizaci smartphonu na iOS 16.2.

Někteří majitelé iPhonů uvedli, že vodorovné čáry se začaly objevovat až poté, co svá zařízení aktualizovali na iOS 16.2, takže původ problému nelze vysledovat, protože tyto problémy jsou všude. Apple možná zachytil problém a zdá se, že souvisí se softwarem. Bohužel společnost právě začala testovat iOS 16.3 s vývojáři, takže bude chvíli trvat, než bude tento problém vyřešen, pokud vůbec.

Podobný problém měly zařízení Samsung Galaxy Note9 po přechodu na Android 10, kdy jejich obrazovka začala trpět tzv. green screenem.

Trpí váš iPhone 14 Pro nebo iPhone 14 Pro Max stejnými problémy?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno