Společnost vivo se velmi rychle dostala mezi nejlepší hráče na trhu s chytrými telefony, i když západní trhy jsou o jejich špičková zařízení zatím značně ochuzeny. Společnost v roce 2022 uvedla na trh několik působivých produktů, ale také provedla nějaký ten přehmat.

vivo X80 Pro

Tak toto zařízení se společnosti vivo skutečně povedlo a i když nedostalo variantu Pro+, tak si tento velmi zajímavý a kvalitní telefon mohou užívat také zákazníci na západních trzích. Zařízení bylo uvedeno na trh v dubnu a nabízelo to nejlepší, co bylo aktuálně k dispozici. Nejnovější čip od Qualcommu, čtyři fotoaparáty, optiku Zeiss a povrchovou úpravou T*, OIS, rychlé nabíjení.

A i o osm měsíců později je to stále telefon, který stojí za vaši pozornost, pokud pokukujete po špičkových zařízeních ne zrovna tradičních značek.

Telefon je dodáván s vivo V1+ ISP, který dělá zázraky pro videa při slabém osvětlení – na záběrech můžeme vidět detaily, které lidským okem nevidíme a jeho noční fotografie jsou srovnatelné s taktickým nočním viděním.

vivo V25 (vivo X80 Lite) a vivo V25 Pro

Tak toto se opravdu nepovedlo. V25 a V25 Pro měly být o krok výše než V23 a V23 Pro, které byly představeny dříve v roce 2022 a oba byly cenově o něco dražší než přímí rivalové. V25 se u nás také prodával jako vivo X80 Lite. Bohužel zařízením scházely některé klíčové funkce, kvůli čemu je velmi obtížné tyto telefony doporučit. Zařízení nemají NFC, žádný 3,5mm audio jack, žádnou ochranu proti vodě a prachu a další.

vivo X Fold/Fold+

vivo letos uvedlo na trh dva skládací telefony, i když byly dost podobné. Plus byl spuštěn pět měsíců po prvním X Fold a přišel s aktualizovaným Snapdragonem 8+ Gen 1 a jeho výkonnějším CPU. Narostla také baterie spolu s rychlostí nabíjení 80W. 

Největším problémem ve světě skládacích zařízení je přehyb, který je pro mnoho uživatelů problémem. Pant, který vivo použilo na těchto dvou telefonech, je prý „nezjistitelný“, i když skutečnost je jiná. Společnost také přinesla novou barvu s X Fold+ – přitažlivá červená kožená záda, která je také vidět na vivo X90 Pro+. Bohužel tato zařízení nejsou v Evropě dostupná a asi jen tak nebudou.

Partnerství s FIFA World Cup

Rok 2022 byl pro fotbalové fanoušky poměrně neobvyklým rokem. Místo toho, abychom se na turnaj dívali klasicky v v červnu a červenci, dostali jsme turnaj v listopadu a prosinci. Mistrovství světa ve fotbale 2022 mělo být vyvrcholením šestiletého partnerství mezi vivo a FIFA, ve kterém technologická společnost podporovala i další turnaje.  

Neobvyklé načasování však znamenalo, že společnost musela propagovat svou sérii X90, která je v současnosti dostupná pouze v Číně a Čína se na turnaj nekvalifikovala. I když je reklama pro propagaci se značkou vždy dobrá, tak povědomí o značce funguje lépe, když si ji můžete spojit se skutečným produktem. A řada vivo X90 v době turnaje nebyla na trhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno