Plány na rozšíření portfolia skládacích smartphonů byly vždy záměrem Samsungu a podle jedné zprávy se očekává, že společnost odhalí „hybridní“ technologii displeje, která má dvojí funkci. 

Například nejenže bude možné displej složit, ale bude mít také schopnost posouvat nebo roztahovat, čímž se jeho velikost panelu téměř hladce zvětšuje.

Vzhledem k tomu, že CES 2023 začne 5. ledna, ETNews uvádí, že Samsung má v rukávu eso, které by mohlo potěšit omezený počet pozvaných, kteří vstoupí za uzavřené dveře jejich stánku. Korejský technologický gigant zjevně předvede technologii displeje, která má schopnost skládat se a posouvat.

Přirozeně nebude možné sledovat technologii v akci současně, takže je pravděpodobné, že pozvaní, kteří si „hybridní“ displej sami vyzkouší, budou moci panel buď složit, nebo roztáhnout. Zpráva také uvádí, že velikost panelu je 8 palců při diagonálním měření a úplném složeném stavu a zvětší se na 10 palců, když je rozložený.

Po rozšíření se tato technologie může rozšířit až na 12,4 palce, čímž se efektivně promění v tablet nebo notebook. Samsung by s touto třídou produktů mohl dosáhnout nové vertikály, i když jeho řada skládacích smartphonů dosud nedosáhla stejného úspěchu jako telefony běžného tvaru. Přesto v nás tato ‚hybridní‘ technologie zanechává mnoho otázek. Pro začátek, kolik by to zákazníka stálo?

Vzhledem k tomu, že se může posouvat i skládat, muselo být investováno mnoho prostředků do výzkumu a vývoje, což znamená, že nebude překvapivé, pokud se komerční zařízení nakonec v USA prodá za 2 000 $ nebo více. Není také jasné, jaký operační systém bude použit, ale protože zpráva zmiňuje, že nejmenované zařízení se zmenší na velikost displeje 8 palců, máme pocit, že by to byl smartphone s poměrně vysokou obrazovkou, která nabízí neobvyklý poměr stran.

Produkt jako takový bude pravděpodobně používat Android hned po vybalení, a přestože v tuto chvíli nemůžeme informace potvrdit, budeme vás s příchodem dalších podrobností informovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno