iPhone 14 Plus nahradil iPhone 13 mini na konci roku 2022 a díky své větší velikosti poskytl hned několik výhod. Navzdory relativně pozitivním recenzím však 6,7palcový telefon nedokázal dosáhnout úspěchu, jaký si Apple představoval.

Jedním z důvodů by mohla být i vysoká cena, která nebyla zrovna oprávněná. Říká se, že Apple letos zavede snížení cen pro iPhone 15 a iPhone 15 Plus, což od začátku naznačuje, že jedním z hlavních důvodů, proč iPhone 14 Plus neuspěl. Rozdíl mezi ním a iPhone 14 Pro nebyl zas tak vysoký a za trochu více peněz uživatelé dostaly špičkový SoC, A16 Bionic.

V roce 2021, kdy Apple oznámil řadu iPhone 13, byl 6,1palcový model jediným modelem, který stál mezi vámi a nákupem iPhone 13 Pro. Jaký je zde tedy cenový rozdíl? Neuvěřitelných 300 dolarů mezi iPhone 13 a iPhone 13 Pro. Pokud by měl Apple v úmyslu přinést cenovou konkurenceschopnost, měl by se iPhone 14 Plus prodávat za 799 dolarů a i tak by mezi ním a iPhonem 14 Pro byl menší rozdíl a to 200 dolarů.

Spotřebitelé by však tento rozdíl odůvodnili a možná by si jeden z nich vybrali, pokud by jeho cena byla nižší. Takže, pokud je to tak, proč Apple nesníží cenu iPhone 14 Plus právě teď? Je to proto, že Apple nechce svým spotřebitelům a tisku věnovat nežádoucí pozornost, že jde o zlevněnou značku.

Dalším důvodem může být nedostatek přesvědčivých upgradů. 

Představte si, že za telefon zaplatíte 899 dolarů a ještě dostanete duální fotoaparát na zadní straně. Displej s nedostatečnou obnovovací frekvencí nebo dokonce čipovou sadu starší generace. Ano, to jsou ospravedlnitelné důvody, proč Apple s iPhone 14 Plus nezaznamenal úspěch.

Jistě, větší displej vám poskytuje více prostoru na obrazovce a větší velikost znamená větší baterii, ale to se očekává od produktu, zejména, když za něj zaplatíte 899 $. Galaxy S22 Plus je levnější než iPhone 14 Plus a má nejen tři kamery na zadní straně, ale také displej s vysokou obnovovací frekvencí.

Posledním faktorem je také zpomalení ekonomiky a celosvětová recese.

Na konci dne, ať už nenávidíte nebo milujete produkty Apple, jedním neměnným faktem je, že iPhone se prodává masivně. Když jste však nuceni buď platit své měsíční účty, nebo utrácet za iPhone, co byste si vybrali? Každý na světě by rád vlastnil nejnovější a nejlepší iPhone, ale ne na úkor zvýšeného tlaku na platbu životních nákladů.

Také, když někteří spotřebitelé udělají drahý nákup, uvažují dlouhodobě. V tomto případě může duální fotoaparát iPhone 14 Plus a pomalejší 60Hz displej omezovat uživatelský zážitek, tak proč neutratit trochu více peněz, nepořídit si iPhone 14 Pro a nedržet ho ještě několik let? Vypadá to jako prozíravé rozhodnutí, když zvažujete rozpočet na konci roku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno