V době psaní tohoto článku je iPhone 14 Pro Max jasným králem v oblasti displejů u smartphonů, ale to by se brzy mohlo změnit.

Samsung Display ukázal OLED displej, který dosahuje maximálního jasu více než 2 000 nitů. OLED displej, který Samsung představil, má UDR nebo Ultra Dynamic Range a toto bylo certifikováno UL solutions. To jasně ukazuje, co Samsung Display dokáže. Ještě působivější je, že tato maximální hodnota jasu na nových displejích pro smartphony je stejná jako u nových televizorů, které Samsung nedávno oznámil.

Jas displeje je faktor, který má velký vliv na spotřebitelskou zkušenost s kvalitou obrazu a výkon smartphonu,“ řekl Hojung Lee, vedoucí týmu plánování produktů pro divizi malých a středních displejů společnosti Samsung Display. Se svou charakteristickou technologií a obchodními zkušenostmi v oblasti OLED bude Samsung Display i nadále vést trh s diferencovanými produkty založenými na technologii orientované na spotřebitele.“

Kromě toho se Samsungu také podařilo získat na nejnovějším panelu svítivost UDR 1 500 nitů. Jihokorejský gigant věří, že nový panel UDR je schopen zobrazovat bohaté, realistické barvy, zejména při venkovním použití.

Přesto si nejsme jisti, zda se tyto nové displeje UDR dostanou k nadcházející řadě Galaxy S23. Slyšeli jsme zvěsti o tom, že Galaxy S23 Ultra bude mít na panelu špičkový jas kolem 2 200, ale to není potvrzeno. Úpravy lze provést před uvedením na trh a můžeme vidět vyšší čísla, ale prozatím zůstává iPhone 14 Pro Max nejlepším displejem na smartphonu, za předpokladu, že vůbec poznáte rozdíl.

Řada Galaxy S23 bude údajně oficiálně uvedena příští měsíc, budeme vás informovat, jak se dozvíme více o panelech, které tyto telefony používají.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno